ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δρόμοι συνεργασίας των νησιών

δρόμοι-συνεργασίας-των-νησιών-190125

Την ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών συνεργασίας με επίκεντρο διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού, επισημαίνει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου. Η ίδια απέστειλε σχετική επιστολή προς τα μέλη των νησιωτικών Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης, εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών των νησιών, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του έμψυχου δυναμικού και των τριών νησιών στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των δεσμών με την Κύμη.

Η παραπάνω επιστολή συντάχθηκε και απεστάλη σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ως συνέχεια της συνάντησης του Δημάρχου Σκύρου κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη του Δημάρχου κ. Πέτρου Βαφίνη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών. H εν λόγω συνάντηση είχε ως επίκεντρο το θέμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκύρου, Δήμου Αλοννήσου, Σκοπέλου και Σκιάθου σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουριστικός τομέας, γεγονός που καθιστά «πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ» το ζήτημα της ανάπτυξης κοινών δράσεων.

Στην επιστολή που απέστειλε σε όλους τους φορείς των νησιών η κ. Αναγνώστου, πρόεδρος παράλληλα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, υπενθυμίζει την επισήμανση του Δημάρχου Σκύρου ότι «εκτός από τη δρομολογιακή σύνδεση που ήδη συνεργαζόμαστε, πρέπει να συνεργαστούμε και για τόσα άλλα θέματα, όπως η από κοινού τουριστική προβολή, το αεροδρόμιο και τόσα άλλα. Εκτός από τη συνεργασία των δημάρχων, συνεργασία μπορεί να υπάρξει και μεταξύ των φορέων για κοινό όφελος. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και στα τρία νησιά και μπορεί το κάθε νησί να προσφέρει στο άλλο με αποτέλεσμα το μεγάλωμα της πίτας… Αν το δούμε σοβαρά και με ευρύ πνεύμα, έχω την εντύπωση ότι όλοι θα είμαστε ωφελημένοι…».

Στην εν λόγω συνάντηση προτάθηκε επίσκεψη αντιπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, Φορέων αλλά και επαγγελματιών στο νησί της Σκύρου έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η παρούσα συγκοινωνιακή σύνδεση αλλά και να εξεταστούν προοπτικές τουριστικής προβολής με στόχο το κοινό όφελος των νησιών των Βορείων Σποράδων. Μέχρι μέσα Οκτωβρίου είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Σκύρο, εφόσον όμως έχουμε σαφείς προτάσεις οι οποίες και θα συζητηθούν με εκπροσώπους του Δήμου Σκύρου, φορείς αλλά και επαγγελματίες της Σκύρου. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Αναγνώστου ζητάει από τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς των νησιών να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους «έτσι ώστε να γίνει η ανάλογη προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη στη Σκύρο», ορίζοντας παράλληλα «τον εκπρόσωπο του φορέα ή επαγγελματία ο οποίος θα επιθυμούσε να μεταβεί στην Σκύρο» κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου