ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα με την ευαισθησία της Μαρίας Καλατζή στη Σκιάθο

εργα-με-την-ευαισθησία-της-μαρίας-καλα-202667

Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλατζή στη μικρή αίθουσα τέχνης

Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλατζή λειτουργεί στην «Μικρή αίθουσα τέχνης και πολιτισμού» της Σκιάθου.

Η ζωγράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα, στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Παρακολούθησε εικαστικά μαθήματα στο ατελιέ του θείου της, διεθνώς πολυβραβευμένου χαράκτη και ζωγράφου Δημήτρη Γιαννουκάκη καθώς και στο Institute of Art Abc de Paris.

Είναι πολιτιστική ακόλουθος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στις Β. Σποράδες, έχοντας διοργανώσει, συντονίσει και παρουσιάσει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σκιάθο και αλλού.

Της έχουν απονεμηθεί έπαινοι και μετάλλια από τον Όμιλο για την UNESCO και από τον σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, βραβείο και έπαινοι από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, καθώς επίσης έπαινοι, τιμητικές περγαμηνές από τη συμμετοχή της σε 28 Ομαδικές και έξι ατομικές εκθέσεις.

Δύο πραγματοποιήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο της Σκιάθου, στην Πινακοθήκη του «Λυκείου των Ελληνίδων» στη Σύρο, στα Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων της Τήνου, Πάρου και της Σαντορίνης, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα κ.α.

Έργα της Μαρίας Καλατζή βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, επίσης στο Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην Σαντορίνη, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Σκιάθου, στην Πινακοθήκη του «Λυκείου των Ελληνίδων» Σύρου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων Διασποράς, στον Πολιτιστικό Οργανισμό & στον Λιμενοβραχίονα της Ν. Σκιάθου και αλλού.

Η έκθεση, που οργανώθηκε από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 28 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 7.30 μ.μ. έως της 10.00 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου