ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γιορτή βιβλίου στη Σκιάθο

γιορτή-βιβλίου-στη-σκιάθο-210190

Απόψε θα παρουσιαστούν τα βιβλία του Γιώργου Σανιδά στο πλαίσιο του θεσμού

Θεσμό ετών αποτελεί για την Σκιάθο η καθιερωμένη πλέον Εκθεση Βιβλίου, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η σημερινή παρουσίαση βιβλίων του Σκιαθίτη οικονομολόγου Γιώργου Σανιδά, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 μμ, στο χώρο της έκθεσης, στο Δημοτικό Πάρκο, στην Ανατολική Παραλία της Σκιάθου.

Απόψε θα παρουσιαστούν τα βιβλία του συγγραφέα που τιτλοφορούνται «Το παιδί της Βασίλισσας» και «Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης». Θα προλογίσει και θα σχολιάσει τα βιβλία η κ. Αναστασία Φιλαρέτου, Τοπογράφος Μηχανικός, ενώ ο ίδιος θα μιλήσει για τη σχέση του με το νησί από την στιγμή που έφυγε για σπουδές στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τα βιβλιοπωλεία της Ελένης Καρφιτσοπούλου και της Πηνελόπης Τρακόσα με την χορηγία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Ο Γιώργος Αδ. Σανιδάς γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1963 όπου και τελείωσε και το Λύκειο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου ζει και εργάζεται ως Διευθυντής του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Βορ. Ελλάδος.

Ασχολείται με την συγγραφή από την εποχή που ήταν μαθητής του Λυκείου και έχει εκδώσει τα έργα του «Πρωτοετής Φοιτητής» , « Οι Συνεταιρισμοί των Ηλεκτρολόγων στην Κοινωνική Οικονομία», «Έρευνα – μελέτη για τον τουρισμό και τη Σκιάθο». Έχει ολοκληρώσει παράλληλα τα «Θεατρικά Παραμύθια» (τέσσερα παραμύθια σε μορφή διαλόγων).

Η γιορτή βιβλίου

Θεσμός πολλών ετών είναι για την Σκιάθο η Γιορτή Βιβλίου, που πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στο νησί του Παπαδιαμάντη από τα Βιβλιοπωλεία του νησιού, που είναι μέλη του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, στον παραλιακό χώρο που βρίσκεται μπροστά από το σχολικό συγκρότημα του νησιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Φορείς διοργάνωσης της έκθεσης είναι, συγκεκριμένα, τα βιβλιοπωλεία της Σκιάθου «Λιχνάρι» και «Σκαλινό» που δίνουν στους γηγενείς και τους επισκέπτες του νησιού την ευκαιρία να δουν τους πολυάριθμους τίτλους βιβλίων που κοσμούν τις προθήκες της υπαίθριας έκθεσης.

Η έκθεση διοργανώνεται από το 1994, την ίδια πάντα χρονική περίοδο και όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές «είναι πολύ δημοφιλής στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους τουρίστες, οι οποίοι έρχονται και περιεργάζονται τους τίτλους που είναι απλωμένοι στους πάγκους».

Το κίνητρο για την συνέχιση της ίδιας διοργάνωσης επί σειρά ετών είναι η ανταπόκριση του κόσμου, δεδομένου του γεγονότος ότι το βιβλίο δεν έχει ηλικία. Ολες οι ηλικίες διαβάζουν, έλληνες και ξένοι ανεξαιρέτως. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και πολλοί ξένοι, αλλά και Κύπριοι, οι οποίοι επισκέπτονται την Σκιάθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αγοράζουν τις δημιουργίες των αγαπημένων τους συγγραφέων, από τον χώρο της γιορτής βιβλίου.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης γίνεται εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου ενός γνωστού συγγραφέα και τα φώτα της έκθεσης παραμένουν αναμμένα για το κοινό καθημερινά, από τις 8 το απόγευμα, έως και την 1 μετά τα μεσάνυχτα περίπου, καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του θεσμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου