ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Έφοδοι» οικονομικής αστυνομίας σε καταστήματα της Σκιάθου

έφοδοι-οικονομικής-αστυνομίας-σε-κ-221288

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε σαράντα ένα (42) επιχειρήσεις, όπου διαπίστωσαν εννέα (9) φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης:

• σε τρεις (3) καφετέριες/ καφέ-μπαρ σε Λουτράκι, Σκιάθο και Λουτρά Ωραίας Ελένης, και • σε πέντε (5) εστιατόρια σε Νέα Επίδαυρο, Τολό, Ναύπλιο και Σκιάθο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρο φαρμακείου και σε Ι.Χ.Ε. όχημα του ιδιοκτήτη, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας:

• δύο (2) μαύρα πλαστικά ντοσιέ, τα οποία περιείχαν συνολικά 1800 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τις μονάδες ιδιοσκευασμάτων (κουπόνια φαρμάκων) χωρίς να είναι επικολλημένες σε συνταγές, • επτά (7) βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, καθώς και • ανεκτέλεστες συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενεργεί, για την περίπτωση του φαρμακείου, προανάκριση για την εξακρίβωση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων. Η δικογραφία θα υποβληθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου