ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ειδικές τιμές για απόρους από τη ΔΕΥΑ της Σκιάθου

ειδικές-τιμές-για-απόρους-από-τη-δευα-τ-233237

Ειδική τιμολογιακή πολιτική για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τίθεται στους άμεσους στόχους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης της Σκιάθου. Η σχετική απόφαση του ΔΣ θα προωθηθεί προς έγκριση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, προκειμένου να βοηθηθούν οι άποροι, πολύτεκνοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, οι έχοντες προβλήματα υγείας και άλλες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων κατοίκων του νησιού. Η κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ξεχωριστά και θα υποδεικνύεται, σημειωτέον, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Η ΔΕΥΑΣ είναι μια τεχνική υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν διαθέτει κοινωνικό λειτουργό. Θα εισηγηθώ, λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο την υλοποίηση, από τον Δήμο Σκιάθου, ενός φορέα ο οποίος θα αποτελείται από έναν κοινωνικό λειτουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο, ο οποίος θα πιστοποιεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, χαρακτηρίζοντάς τους στην αντίστοιχη κατηγορία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου, Χρήστος Μασσούρος. Κατά συνέπεια, θα καθοριστεί το τιμολόγιο με βάση τα χαρακτηριστικά που ισχύουν κατά περίπτωση. «Στις περιπτώσεις που θα μας υποδείξουν από το Δήμο ότι χρίζουν βοηθείας, το τιμολόγιο θα είναι από μηδενική χρέωση, μέχρι το ποσό που θα αποφασίσει ο κοινωνικός λειτουργός του Δήμου» τονίζει ο κ. Μασσούρος.

Σε κάθε περίπτωση, θα ζητηθεί, όπως προαναφέρθηκε, η συμβουλευτική συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να πιστοποιηθεί η κάθε περίπτωση χωριστά. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που επιδεινώνεται λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Στο μεταξύ, έχει ήδη ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση του τέλους επανασύνδεσης της παροχής που έχει διακοπεί, από 100 σε 60 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στα πρακτικά ζητήματα του νησιού, προωθείται η αλλαγή του παλαιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Σκιάθου, το οποίο είναι διάτρητο σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να σημειώνεται απώλεια νερού σε ποσοστό 30% περίπου. «Η μελέτη είναι επικαιροποιημένη, με βάση τις νέες τιμές μονάδος που βρίσκονται σε ισχύ σήμερα και εάν υπάρξει πρόσκληση για αντίστοιχο έργο από χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα το προωθήσουμε προς ένταξη» αναφέρει ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Γιάννης Σαρρής. Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «μόλις βρεθεί χρηματοδότηση, το έργο αλλαγής του παλιού δικτύου ύδρευσης του νησιού θα εκτελεστεί». Στόχος των αρμοδίων είναι η βελτίωση της ποιότητας του νερού, σε συνάρτηση με την γεώτρηση του Αγίου Αντωνίου και την καινούργια δεξαμενή στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, που εγγράφονται αμφότερες στα σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία υλοποιούνται με πρωτοβουλία της συγκεκριμένης επιχείρησης του Δήμου Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου