ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στόχος η λειτουργία των Σφαγείων

στόχος-η-λειτουργία-των-σφαγείων-251106

Σε ουσιαστική φάση εισέρχεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μόνιμη άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου της Αλοννήσου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, η οποία ελήφθη κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, χορηγείται δεύτερη παράταση προθεσμίας για την εκπόνηση της μελέτης για την αδειοδότηση του κλιβάνου αποτέφρωσης και την διαχείρηση στερεών και μη επικίνδυνων αποβλήτων του Δημοτικού Σφαγείου Αλοννήσου. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνει μεταξύ άλλων «ευελπιστούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε ολοκληρώσει τον φάκελο, προκειμένου να λάβουμε την μόνιμη άδεια λειτουργίας».

Το συγκεκριμένο έργο, παρότι ολοκληρώθηκε προ ετών, εντούτοις, δεν λειτούργησε σε μόνιμη βάση, παρά μόνο με προσωρινές άδειες και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. «Εκτιμούμε ότι στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώνονται και οι χώροι υγιεινής από τον εργολάβο, ενώ στο μεταξύ συγκεντρώνουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων. Ευελπιστούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε τον ολοκληρωμένο φάκελο προκειμένου να λάβουμε την μόνιμη άδεια» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου. Το Δημοτικό Σφαγείο είναι έργο μείζονος σημασίας για το νησί και κατά συνέπεια καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, ανάλογη προτεραιότητα δίνεται και στην βελτίωση των σχολικών υποδομών του νησιού, προς όφελος διδασκόντων και μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μελέτη που εγκρίθηκε και αφορά στην ολοκλήρωση έργων βελτίωσης στο Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο της Αλοννήσου «προκειμένου τα συγκεκριμένα κτίρια να είναι υπερσύγχρονα και κατάλληλα για τους μαθητές» αναφέρει ο κ. Βαφίνης. Στην προκειμένη περίπτωση αξιοποιούνται αδιάθετα κονδύλια προηγούμενων ετών, τα οποία προορίζονται για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων. «Ξεκινήσαμε πέρυσι την προσπάθεια βελτίωσης του Δημοτικού, το οποίο είναι παλιό ως κτήριο και συνεχίζουμε, έχοντας ως παράλληλο στόχο την συντήρηση και του Γυμνασίου-Λυκείου της Αλοννήσου» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος του νησιού.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση, τέλος, έγινε αποδοχή ποσού 50.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής" για την Πράξη "Τεχνική Βοήθεια Δήμου Αλοννήσου". Ο Δήμος Αλοννήσου είχε καταθέσει, συγκεκριμένα, τεχνικό δελτίο στην ΜΟΔ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας και μετά την έγκρισή του, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, προκειμένου να ανατεθεί σε τεχνικό σύμβουλο η διαδικασία ολοκλήρωσης των φακέλων διαφόρων έργων του νησιού, με στόχο να υποβληθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου