ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα νησιά το ΚΤΕΟ

στα-νησιά-το-κτεο-258453

Στη Σκιάθο βρίσκεται συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας, διενεργώντας τεχνικούς ελέγχους σε οχήματα, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σκιάθου. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται ο τοπικός πληθυσμός και αποφεύγονται οι δαπανηρές μετακινήσεις στο Βόλο.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και σε συνεργασία με το Μηχανολογικό και την Περιφέρεια, επετεύχθη ο στόχος και ήδη από πέρυσι, συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας διενεργεί τεχνικούς ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί.

Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, αναφέρει ότι «αναλάβαμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Μηχανολογικό και τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Το συνεργείο διενεργεί ελέγχους κάθε μήνα, προσθέτει ο ίδιος, σε χώρο που έχει παραχωρήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ο Δήμος, προκειμένου να πραγματοποιείται ο έλεγχος των οχημάτων».

Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών ελέγχων στη Σκιάθο, το ίδιο κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφτεί και την Σκόπελο, μετά από επικοινωνία του Δημάρχου κ. Μιχελή με τους αρμόδιους. «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους υπευθύνους, είχαμε την διαβεβαίωση ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στην Σκιάθο, το συνεργείο του ΚΤΕΟ θα μεταβεί και στην Σκόπελο» επισημαίνει ο κ. Μιχελής.

Ο χώρος που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων του ΚΤΕΟ Μαγνησίας, βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου του νησιού και στόχος είναι να εξυπηρετείται η τοπική κοινωνία.

Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται, τέλος, και από τον Δήμο Αλοννήσου.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης «έχουμε ήδη καταθέσει εγγράφως αίτημα προς την Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ζητώντας να έρχεται και στην Αλόννησο το συνεργείο του ΚΤΕΟ Μαγνησίας που διενεργεί τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα». Έχουν ήδη προηγηθεί συζητήσεις με τους αρμοδίους, έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και αναμένεται η υλοποίηση του στόχου.

Κοινός στόχος των Δημάρχων είναι να αποφεύγονται οι χρονοβόρες μετακινήσεις των ιδιοκτητών οχημάτων που ζουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να εξυπηρετούνται στον τόπο διαμονής τους, για πρακτικούς λόγους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου