ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατασχέσεις σε μεγαλοοφειλέτες

κατασχέσεις-σε-μεγαλοοφειλέτες-259030

Δραστικά μέτρα εφαρμόζει η ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί, κινώντας μάλιστα διαδικασίες κατάσχεσης στους μεγαλοοφειλέτες. Η είσπραξη των παλαιών οφειλών, οι οποίες υπολογίζονται σε 400.000 ευρώ περίπου, έχουν τεθεί, σύμφωνα με τα παραπάνω, στο επίκεντρο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου. Η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΔΕΥΑΣ και η κάλυψη αντίστοιχα των οφειλών προς τρίτους, είναι το βασικό ζητούμενο και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, συνεχίζεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Θανάσης Φαδάκης «θα προχωρήσουμε σε αγωγές και κατασχέσεις μεγαλοοφειλετών και ήδη κινούνται οι νομικές διαδικασίες από δικηγόρο». Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τονίζει παράλληλα ότι «όσοι δεν πληρώνουν δεν έχουν νερό», καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του να βρεθεί λύση στο θέμα των συσσωρευμένων οφειλών. Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος «εφαρμόζουμε κατά γράμμα τον κανονισμό της ΔΕΥΑΣ και όποιος υπερβεί το όριο οφειλής το οποίο ορίζεται βάση του κανονισμού, δεν έχει νερό». Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν και εκτιμάται ότι σταδιακά θα αποδώσει καρπούς.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε χθες η υδροδότηση της Γλώσσας, η οποία είχε διακοπεί συνεπεία διακοπής της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο, λόγω οφειλής προς την ΔΕΗ. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «κατόπιν συνεννόησης με την ΔΕΗ επανήλθε η ηλεκτροδότηση στα κανονικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εργάζονται κανονικά τα αντλιοστάσια». Σε ότι αφορά στην αποπληρωμή της οφειλής της ΔΕΥΑΣ προς την ΔΕΗ, συνολικού ύψους 170.000 ευρώ, ο κ. Μιχελής αναφέρει ότι «θα καταβάλουμε μέρος της οφειλής από χρήματα που θα λάβουμε ενδεχομένως εντός της εβδομάδας από πιστωτικό ΦΠΑ, τα οποία θα δοθούν στην ΔΕΥΑΣ και θα προχωρήσουμε, εν συνεχεία, σε ρύθμιση για τα υπόλοιπα χρήματα που οφείλονται».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ από την πλευρά του, κάνει λόγο για «διακοπή ηλεκτροδότησης που οφείλονταν σε τεχνική βλάβη», τονίζοντας ότι επρόκειτο για «τυχαίο γεγονός». Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ζητούμενο ήταν και παραμένει η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΔΕΥΑΣ, προκειμένου να καλυφθούν οι προαναφερθείσες οφειλές προς τρίτους, μεταξύ δε αυτών και οι συσσωρευμένες οφειλές ετών προς την ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σύμφωνα με την εισήγηση των επικεφαλής της ΔΕΥΑΣ, που είχε τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυξήθηκε κατά ένα ευρώ το πάγιο τέλος, ενώ η έκπτωση 50% για τα πρώτα 30 πρώτα κυβικά νερού που είχε θεσπιστεί για τους συνταξιούχους θα ισχύει πλέον για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ισχύει η παραπάνω έκπτωση. Επίσης, επέρχεται διαφοροποίηση και στα υδρόμετρα, καθώς το κόστος αντικατάστασης σε περίπτωση ζημιάς θα βαρύνει τον καταναλωτή, εφόσον έχει παρέλθει ο χρόνος εγγύησης της ΔΕΥΑΣ. Πολλές αντιρρήσεις διατυπώθηκαν πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Ραμαντάνης, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να υπάρχει ατέλεια για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και στους αναπήρους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου