ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλλοιωμένα 1.225 κιλά τροφίμων

αλλοιωμένα-1-225-κιλά-τροφίμων-270086

Κατασχέθηκαν σε φορτηγό – ψυγείο στο λιμάνι της Σκιάθου

Προϊόντα πλέον του ενός τόνου αλλοιωμένα, λόγω μη σωστής ψύξης του, επρόκειτο να τοποθετηθούν σε ράφια καταστημάτων στις Βόρειες Σποράδες. Την πώληση των ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντων σταμάτησε έλεγχος μικτού κλιμακίου επιθεωρητών.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο επιθεωρητών του Τμήματος Κτηνιατρικής Σκοπέλου και του Λιμεναρχείου Σκιάθου, μέσα στον επιβατικό λιμένα Σκιάθου, έφτασε μπροστά σε φορτηγό – ψυγείο αυτοδύναμης ψύξης.

Το φορτηγό μετέφερε διάφορα προϊόντα κατάψυξης, συνολικού βάρους 1.225,93 κιλών, όπως κιμάς, μύδια, κοτόπουλα, λαχανικά, γύρος, γαρίδες και τσιπούρες. Στο σύνολό τους είχαν αποψυχθεί, λόγω μη ενδεδειγμένης θερμοκρασίας του χώρου του ψυγείου.

Τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και κατασχέθηκαν. Η μεγάλη ποσότητα των αλλοιωμένων τροφίμων πρόκειται να μεταφερθούν προς καταστροφή σε εγκεκριμένη μονάδα, με ευθύνη και δαπάνη της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Παράνομα στη χώραΕξάλλου, από ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια λιμενικών της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, προσήχθησαν στο χώρο του Λιμεναρχείου του νησιού τρία άτομα, δύο άντρες κινεζικής και πακιστανικής καταγωγής και μία γυναίκα κινεζικής καταγωγής για εξακρίβωση στοιχείων και έλεγχο των ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους.

Από τον έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο Πακιστανός και Κινέζος υπήκοος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, ενώ στην Κινέζα υπήκοο είχε δοθεί προθεσμία 30 ημερών, προκειμένου να εγκαταλείψει αυτοβούλως την ελληνική επικράτεια. Οι δύο πρώτοι παραδόθηκαν στην αστυνομική αρχή για τις δικές της ενέργειες, ενώ η Κινέζα αφέθηκε ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου