ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιξαν πανιά στη Σκόπελο…

ανοιξαν-πανιά-στη-σκόπελο-278690

Πενήντα περίπου σκάφη συμμετέχουν στο Ράλι Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λόγω του Αγώνα Βορείων Σποράδων που άνοιξε χθες αυλαία και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Σαράντα περίπου σκάφη από την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Χαλκίδα, τις Βόρειες Σποράδες, και άλλες περιοχές, δίνουν το «παρών» στο πεδίο της ευγενούς άμιλλας, απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές του νησιού.

Η σημαντική αθλητική διοργάνωση που επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών φίλων του υγρού στοιχείου, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών. Ο Αγώνας Βορείων Σποράδων διοργανώνεται από τον ΙΟΒΑΘ, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης και φιλοξενείται από το νησί της Σκοπέλου, με υποστηρικτές τον ΝΙΚΟΣ, τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου και τον Δήμο Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών συμμετέχουν περισσότεροι από 200 φίλοι της ιστιοπλοΐας, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων και των συνοδών των σκαφών.

Όπως είναι προφανές, η Σκόπελος αποκομίζει σημαντικά οφέλη μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αφενός διότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αφετέρου δε, διότι επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στο πεδίο του εναλλακτικού και δη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού. «Αναμφίβολα γεννά μεγάλες προσδοκίες η συγκεκριμένη διοργάνωση, διότι βοηθάει το ίδιο το νησί να αναπτυχθεί τουριστικά, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική αγορά» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Βαγγέλης Δρόσος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΝΙΚΟΣ.

Η παραμονή των συμμετεχόντων στο νησί συνεπάγεται αύξηση της κίνησης στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά εν γένει καταλύματα, ταυτόχρονα όμως ενισχύει και την κίνηση στα καταστήματα της Σκοπέλου. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, διοργανώσεις του συγκεκριμένου βεληνεκούς, ανοίγουν δρόμους περαιτέρω ενίσχυσης του ιστιοπλοϊκού τουρισμού, που αποτελεί πρόσφορο πεδίο για την Σκόπελο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, σε εποχές κρίσης.

Στο μεταξύ, το σήμα εκκίνησης δόθηκε χθες το πρωί έξω από το λιμάνι της Σκοπέλου, όπου θα γίνει σήμερα ο τερματισμός και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη απονομή στο παλιό λιμάνι. Στο πνεύμα φιλοξενίας του θεσμού εντάσσεται, εξάλλου, το τσίπουρο και οι παραδοσιακές γεύσεις που θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες.

Το νησί ζει στους παλμούς της διοργάνωσης και έχει ανοίξει πανιά στην κατεύθυνση του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί σταθερή αξία. Παράλληλα, ο ΝΙΚΟΣ διευρύνει τον κύκλο δράσης και προς την κατεύθυνση των καταδυτικών δραστηριοτήτων, έχοντας πάντα ως σταθερό στόχο την ανάπτυξη προς όφελος του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου