ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιβαλλοντικές δράσεις στη Σκιάθο

περιβαλλοντικές-δράσεις-στη-σκιάθο-279300

Ενθερμη ήταν η συμμετοχή των εθελοντών της Σκιάθου στην φετινή εθελοντική εκστρατεία καθαριότητας με τίτλο «Lets do it Greece». Στο πλαίσιο της παραπάνω εκστρατείας πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βιότοπου των Κουκουναριών, προκειμένου να αναδειχθεί η πανέμορφη φύση της προστατευόμενης περιοχής, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000.

Η εκστρατεία καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ, του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού, καθώς και των δασκάλων του 1ου Δημοτικού, του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αλκή, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», του Συλλόγου «Οι Φίλοι της γάτας», μεμονωμένων εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου. Την δράση κάλυψε τηλεοπτικά συνεργείο της ΕΡΤ3 που βρέθηκε στη Σκιάθο, για τα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «του νερού τα παραμύθια».

Το «Let’s Do It» είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε είδους σκουπίδια. Έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον. Φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετείχαν ενεργά στην παραπάνω περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου