ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιήγηση στο νησί του Παπαδιαμάντη

περιήγηση-στο-νησί-του-παπαδιαμάντη-279615

Στην έκδοση 5.000 ενημερωτικών εντύπων προχώρησε πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της ευθύνης. Το έντυπο ενημερώνει για την ιδιαιτέρου φυσικού κάλους ομορφιά του νησιού, τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και δίνει χρήσιμες συμβουλές προς μια φιλική συμπεριφορά για το περιβάλλον.

Το έντυπο, χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» διατίθεται δωρεάν, στο Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο ακτοπλοϊκό πρακτορείο του Νικολάου Β., στο αεροδρόμιο, στην έκθεση τα «Μουσικά Όργανα του Κόσμου» (Μπούρτζι), στα περίπτερα των Συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων, σε ξενοδοχεία και καταστήματα της οδού Παπαδιαμάντη.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην φύση της Σκιάθου, τα τοπία ιδιαίτερου κάλλους, τον βιότοπο των Κουκουναριών και τα δάση της Σκιάθου, τους χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και τα Μουσεία, που λειτουργούν στο νησί. Το συγκεκριμένο έντυπο θα αποτελέσει αναμφίβολα χρήσιμο εργαλείο για τους γηγενείς, τους φυσιολάτρες και τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θα έχουν πλήρη εικόνα για το περιβάλλον και τις ιστορικές διαδρομές της Σκιάθου.

Εξίσου σημαντική είναι, παράλληλα, η ενότητα των παραινέσεων και των συμβουλών που απευθύνονται σε όλους και αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η φροντίδα του δάσους, το νερό, ο φωτισμός, η ανακύκλωση, αποτελούν τις επιμέρους ενότητες μιας σημαντικής έντυπης πρωτοβουλίας, που αναμφίβολα είναι χρήσιμη για όλους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου