ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μείωση 50% στις τιμές των παραλιών

μείωση-50-στις-τιμές-των-παραλιών-288808

Αισθητά μειωμένη θα είναι σε σχέση με πέρυσι η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση των παραλιών του Δήμου Αλοννήσου, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό 50% περίπου. Οι τιμές στην συντριπτική πλειοψηφία των παραλιών της Αλοννήσου θα είναι μειωμένες κατά το ήμισυ, με εξαίρεση ορισμένες παραλίες οι οποίες παραμένουν ως έχουν, λόγω χαμηλού μισθώματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ενοικίαση όλων των παραλιών του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των δύο που έχουν προστεθεί από φέτος. Σε εποχές οικονομικής κρίσης θεσπίζεται η παραπάνω έκπτωση προς όφελος των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Οι παραλίες που θα τεθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για εκμίσθωση είναι: ο Ρουσούμ Γυαλός, η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γυαλός, τρία τμήματα της παραλίας του Αγίου Δημητρίου που καλύπτει μεγάλη έκταση, ο Μεγάλος Μουρτιάς, το Βύθισμα, τα Γυάλια, τα Γλυφά και οι Σπαρτίνες. Η διαδικασία πραγματοποίησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα ο αντίστοιχος κύκλος της προετοιμασίας για την κάλυψη των αναγκών της θερινής σεζόν.

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση στις τιμές των παραλιών ελήφθη σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση αλλά και την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, διότι πέρυσι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για όλες τις παραλίες, λόγω των υψηλών μισθωμάτων που ίσχυαν» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «στόχος είναι η ενοικίαση όλων των παραλιών του νησιού και παράλληλα να δοθεί στους επαγγελματίες η δυνατότητα να μειώσουν και εκείνοι από την πλευρά τους τις τιμές των ομπρελοκαθισμάτων, προς όφελος των τουριστών». Η μείωση του 50% ευθυγραμμίζεται, όπως είναι προφανές, με την συλλογιστική της εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των τουριστών και την κοινή παραδοχή ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του Δήμου.

Όπως επισημάνθηκε παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο η οργάνωση μιας παραλίας και η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, συνεπάγεται αυτόματα την αναβάθμισή της και γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες του νησιού. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Βλάικος, ο οποίος ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, όπως και η παράταξή του άλλωστε, επεσήμανε ότι «ψηφίσαμε υπέρ της μείωσης διότι χρειάζεται να υπάρχει η ανάλογη υποδομή προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες και παράλληλα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες να συμμετέχουν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των παραλιών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου