ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο ο κ. Ιερώνυμος

στη-σκόπελο-ο-κ-ιερώνυμος-292760

Στη Σκόπελο αναμένεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα μεταβεί στο νησί μαζί με άλλους μητροπολίτες, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Ο κ. Ιερώνυμος θα παραμείνει στην Σκόπελο έως και την 21η Μαΐου, με αφορμή την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων στο νησί. Ο κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι με πλοίο από το λιμάνι του Βόλου για την Σκόπελο. Το νησί θα επισκεφθούν, εξάλλου, μαζί με τον Μακαριώτατο, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο οικείος Ιεράρχης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος) και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, όπου θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Σκόπελο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «Μια δόξα, μια πορεία» (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων), αύριο στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γεωργάρα» που βρίσκεται στην χώρα της Σκοπέλου.

Η επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου εντάσσεται στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 1650 χρόνων (362 περίπου -2012) από τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ρηγίνου, επισκόπου και προστάτη της Σκοπέλου, των 400 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και 300 χρόνων (1712-2012) από την εκ βάθρων ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού. Με αφορμή τις τρεις προαναφερθείσες, σημαντικότατες επετείους, θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς ποικίλες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σκόπελο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου