ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβληματική η αποκομιδή σκουπιδιών στη Σκιάθο

προβληματική-η-αποκομιδή-σκουπιδιών-294678

Εμφανείς είναι οι συνέπειες της έλλειψης προσωπικού στον νευραλγικής σημασίας τομέα της καθαριότητας της Σκιάθου. Το «πάγωμα» των προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων, σε συνάρτηση με την αναμονή της έγκρισης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από τους άνωθεν κρατούντες, για εκχώρηση μέρους των Υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτη, δυσχεραίνουν το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Όπως είναι εμφανές, εντείνεται η ανησυχία και ο προβληματισμός των επικεφαλής του νησιού, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, υπογραμμίζει ότι «εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας, ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και ευρύτερα, κινδυνεύει να καταρρεύσει». Ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα είναι έντονο» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατό.

Στην παρούσα φάση, ο τομέας της καθαριότητας εξυπηρετείται από τρεις εργάτες και έξι οδηγούς, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού. Η Σκιάθος υψώνει, κατά συνέπεια, φωνή διαμαρτυρίας με τα υπόλοιπα δύο νησιά, καθιστώντας γνωστή στους άνωθεν κρατούντες την δυσμενή κατάσταση που αντιμετωπίζει στον τομέα της καθαριότητας. Η θερινή σεζόν βρίσκεται, εξάλλου, σε απόσταση αναπνοής και ως εκ τούτου εντείνεται, όπως προαναφέρθηκε, η ανησυχία των επικεφαλής του νησιού.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε χθες το τοπικό συντονιστικό όργανο (ΣΤΟ) της Σκιάθου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις προσεχείς ώρες. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και δόθηκαν κατευθύνσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που αναμένεται στα νησιά από σήμερα το βράδυ έως και το πρωί του Σαββάτου και περιλαμβάνει δυνατούς ανέμους και ανάλογης εντάσεως καταιγίδες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου