ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανησυχία λόγω πυκνής βλάστησης

ανησυχία-λόγω-πυκνής-βλάστησης-296981

Την έντονη ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προκαλεί η πυκνή βλάστηση που καλύπτει το νησί σε όλο το εύρος του, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες «θωράκισής» του απέναντι στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Ενόψει καλοκαιριού και στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, εντείνεται το πλαίσιο της προετοιμασίας όλων των συναρμόδιων φορέων, ενώ παράλληλα καθίσταται επιτακτικό το αίτημα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του τοπικού συντονιστικού οργάνου (ΣΤΟ), όπου τονίστηκε επιπροσθέτως το έντονο πρόβλημα που δημιουργεί το «πάγωμα» της πρόσληψης εποχικού προσωπικού, λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ οι πρωτοβουλίες Δήμου και Πυροσβεστικής ευθυγραμμίζονται προς την κατεύθυνση της γενικότερης προστασίας του νησιού από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο στην διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα, θα ζητηθεί η συνδρομή εθελοντών. «Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα τόσο από άποψη οχημάτων, όσο και από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, υπάρχει οργάνωση και όταν χρειαστεί επικουρικά η βοήθεια του Δήμου, την προσφέρουμε» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Η κατάσταση επιφυλακής ξεκίνησε ουσιαστικά από την 1η Μαΐου και ήδη υπάρχει διαθέσιμο φορτηγό του Δήμου εφοδιασμένο με βυτίο γεμάτο με νερό, προκειμένου να προσεγγίζει άμεσα, ανά πάσα στιγμή, κάθε σημείο του νησιού.

Σε ότι αφορά στους εθελοντές, θα δοθεί ανάλογη βαρύτητα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος θα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια. «Οι εθελοντές είναι πολύτιμοι στην διαδικασία της φύλαξης, ούτως ώστε όταν έχουμε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, να επιτηρούν συγκεκριμένα σημεία του νησιού» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Το θέμα της πυκνής βλάστησης και η αλληλουχία των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης δυναμικού στην υπηρεσία καθαριότητας και τις συναφείς δομές του Δήμου, επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως, όπως προαναφέρθηκε, κατά την προχθεσινή σύσκεψη. Μείζονος σημασίας αίτημα είναι, εξάλλου, η κάλυψη του συγκεκριμένου, νευραλγικής σημασίας, τομέα, ο οποίος είναι φύση αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τρία μόνο άτομα. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόσληψη τριάντα ατόμων πεντάμηνης απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι είκοσι και πλέον θέσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργάτες πρασίνου, καθαριότητας και άλλες συναφείς θέσεις, οι οποίες εάν καλυφθούν, θα λύσουν, έστω προσωρινά, το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί στο πεδίο της καθαριότητας. Παρά τα συνεχή διαβήματα και τα σχετικά υπομνήματα που έχουν υποβληθεί στην πολιτεία, τα αιτήματα του νησιού παραμένουν ως έχουν, με προφανείς επιπτώσεις στην γενικότερη λειτουργία της Αλοννήσου. Το αίτημα που διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά, στην διάρκεια της σύσκεψης του τοπικού ΣΤΟ, είναι να δοθεί επιτέλους το «πράσινο φως» για τις προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ και είναι απολύτως αναγκαίες για την διασφάλιση της άρτιας εικόνας του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου