ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η μαγεία της Σκοπέλου… στο Der Spiegel

η-μαγεία-της-σκοπέλου-στο-der-spiegel-308422

Το γερμανικό έντυπο κάνει λόγο για την κρίση που χτύπησε και τις Β. Σποράδες

Θέμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel έγινε η Σκόπελος και το τουριστικό της προϊόν με τους συντάκτες να αναγνωρίζουν πως η κρίση χτύπησε και τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Βέβαια τα σχόλια για το νησί των Β. Σποράδων είναι εκθειαστικά με τους Γερμανούς να σημειώνουν πως οι νησιώτες κατέβασαν τις τιμές παρακινώντας πολλούς τουρίστες της χώρας τους να επισκεφθούν το νησί της Σκοπέλου.

Με την κρίση στον τουρισμό της Ελλάδος καταπιάστηκε η ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel έχοντας τίτλο στο θέμα «Η Ελλάδα θέλει να προσεγγίσει τουρίστες με ευκαιρίες» και εξετάζοντας τις κινήσεις που έχουν γίνει στο νησί της Σκοπέλου. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την αποστασιοποίηση των Γερμανών, οι οποίοι βλέποντας σε εικόνες τις αναταραχές και τις απεργίες στην Αθήνα επιλέγουν να μείνουν μακριά από την Ελλάδα.

Όμως το δημοσίευμα δεν μένει μόνο στην κρίση και κάνει λόγο για τις εναλλακτικές κατευθύνσεις που έχουν προχωρήσει οι Έλληνες. Ειδικότερα, επισημαίνεται πως το ελληνικό νησί της Σκοπέλου περνά στην επίθεση της κρίσης. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εστιατόρια, καφετέριες, καθώς και καταστήματα με σουβενίρ και καταστήματα τροφίμων πραγματοποιούν εκπτώσεις έως και 30% για την προσέλκυση τουριστών.

Κάποιοι θέλουν να ανοίξουν τα σπίτια τους φέτος το Μάιο, ανέφερε στη Der Spiegel ο Παναγιώτης Σκορδάς, διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Φρανκφούρτη. Στη σκιά της οικονομικής κρίσης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο ο τουρισμός ως κύρια βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε σύγκριση με το περασμένο έτος οι ελληνικές κρατήσεις από τη Γερμανία κατρακύλησαν.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για την κρίση χρέους της Ελλάδας, για την απροθυμία των Γερμανών να ταξιδέψουν στην χώρα ενώ δίνονται και στοιχεία για τις μειώσεις των τουριστών και των κρατήσεων. Βέβαια η ελπίδα δεν χάνεται και το άρθρο καταλήγει με τη δήλωση Έλληνα τουριστικού πράκτορα ο οποίος σημειώνει πως η περίοδος μπορεί να σωθεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η αγορά έχει σταθεροποιηθεί, Κάθε μέρα γίνονται καλύτερα τα πράγματα», αφήνοντας να διαφανεί η αισιοδοξία του για την τουριστική περίοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου