ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε πιλοτική εφαρμογή το δαμάσκηνο Σκοπέλου

σε-πιλοτική-εφαρμογή-το-δαμάσκηνο-σκο-309623

Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα μεγάλα νησιωτικά συγκροτήματα της Μεσογείου, δίνουν το «παρών» οι Βόρειες Σποράδες.

Από όλα τα τοπικά προϊόντα των νησιών των Σποράδων επιλέχθηκε το δαμάσκηνο Σκοπέλου, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος.

Πρόκειται για ένα προϊόν με δυναμική και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, όμως, για λόγους έλλειψης οργάνωσης, ενημέρωσης ή πρόσβασης, δεν έχει κατορθώσει να ενταχθεί σε εφοδιαστικές αλυσίδες και να επεκταθεί σε αγορές εκτός νησιού. Συνεπώς, θεωρήθηκε το πιο ενδεδειγμένο προϊόν για την πιλοτική εφαρμογή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί και τον εταίρο του προγράμματος, συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων MED, της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, στα οποία εντάσσεται το πρόγραμμα AGRISLES.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στα μεσογειακά νησιά και έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός διαπεριφερειακού δικτύου συνεργασίας.

Συμμετέχουν όλα τα μεγάλα νησιωτικά συγκροτήματα της Μεσογείου και συγκεκριμένα: η Κορσική (αποτελεί και τον συντονιστή του Προγράμματος), οι Βαλεαρίδες, οι Αζόρες, η Κύπρος, η Μάλτα, η Σαρδηνία και η Σικελία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου