ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτρα για είσπραξη οφειλών στη Σκόπελο

μέτρα-για-είσπραξη-οφειλών-στη-σκόπελ-322417

Αγώνας δρόμου ενόψει καλοκαιριού για την εύρυθμη λειτουργία του νησιού

Σειρά μέτρων έχει θεσπίσει ο Δήμος Σκοπέλου προκειμένου να εισπραχθούν οι οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει καλοκαιριού, έχει αναρτηθεί ανακοίνωση για την χορήγηση άδειας κοινόχρηστων χώρων για την φετινή σεζόν, όπου διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι θα αφαιρούνται τραπεζοκαθίσματα σε όσους δεν διαθέτουν σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα, όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2012, πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να τους χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια. «Οι οφειλές δεν αφορούν την πλειοψηφία των επαγγελματιών της Σκοπέλου, αλλά έναν μικρό αριθμό, που πρέπει όμως να τακτοποιήσει τις οφειλές του» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής. Ομοίως καλούνται να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου όσοι διαθέτουν όμορες προς τον αιγιαλό ιδιοκτησίες και επιθυμούν να κάνουν χρήση της ακτής με απ’ ευθείας ανάθεση, επί της προβολής τους.

Στο μεταξύ, και ενόψει καλοκαιριού, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει σύντομα και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα, η διαδικασία καθαρισμού των παραλιών του νησιού, τρεις μάλιστα από τις οποίες, ο Πάνορμος, ο Στάφυλος και η Μηλιά, είναι πολυσύχναστες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου, παράλληλα με την εντατικοποίηση της διαδικασίας καθαριότητας εντός των οικισμών του νησιού.

Μείζονος σημασίας θέμα είναι, εξάλλου, η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου. Εν αναμονή της έγκρισης των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν, οι ιθύνοντες και το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας κάνουν κυριολεκτικά αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες του νησιού.

Όπως υπογραμμίζει σε αυτό το σημείο ο κ. Μιχελής «δεν μας έχουν εγκρίνει ακόμη τις αιτήσεις που υποβάλαμε για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις δίμηνης, πεντάμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, με αποτέλεσμα να είμαστε ακόμη σε κατάσταση αναμονής». Παράλληλα όμως, ο Δήμος Σκοπέλου βρίσκεται σε φάση αναμονής σχετικά με το αίτημα ένταξης στην τροπολογία της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Δήμος Σκοπέλου έχει υποβάλει, συγκεκριμένα, αίτημα για χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 3 εκ ευρώ, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί και από παλαιότερα οικονομικά έτη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου