ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αδόκητο τέλος για 24χρονο Σκοπελίτη

αδόκητο-τέλος-για-24χρονο-σκοπελίτη-347758

Ενώ ξεκινά θρίλερ με την τέλεση της κηδείας του, μιας και δεν υπάρχει πλοίο να μεταφέρει τη σορό του στη Σκόπελο

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο 24χρονος Σκοπελίτης Γιάννης Κυριάκης, ο οποίος νοσηλευόταν με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την επομένη της Τσικνοπέμπτης στο ΚΑΤ. Ο άτυχος νέος δεν μπόρεσε να αντέξει το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη και από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ. Ο θάνατός του συγκλονίζει το νησί, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι του ζουν ένα επιπλέον δράμα, καθώς εξαιτίας έλλειψης πλοίου προς τις Β. Σποράδες είναι αδύνατη η μεταφορά της σορού του 24χρονου στο νησί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σκοπέλου ο άδικος χαμός του 24χρονου Γιάννη Κυριάκη. Ο 24χρονος νοσηλευόταν πάνω από 20 ημέρες στο ΚΑΤ στην Αθήνα με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με τους γιατρούς να πιστεύουν πως θα ζούσε μόνο με θαύμα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης υποβλήθηκε σε χειρουργείο με αρνητική εξέλιξη, μιας και δεν ξύπνησε ποτέ.Όλα έγιναν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης όταν ο 24χρονος βγήκε να διασκεδάσει με τους φίλους τους. Όμως στον γυρισμό για το σπίτι του έχασε τον έλεγχο από το δίκυκλο που οδηγούσε και ξέφυγε του οδοστρώματος.

Από την πτώση προκλήθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 24χρονος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου ο Διευθυντής κ. Γιώργος Τριανταφύλλου τον διασωλήνωσε. Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που ο γιατρός για να μην χάσει χρόνο κάλεσε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που μετέφερε άμεσα τον νεαρό στην Αθήνα.Εκεί εισήχθη εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Ο 24χρονος Γιάννης μόλις πριν από λίγους μήνες είχε απολυθεί από το στρατό και απασχολούνταν σε κρεοπωλείο του νησιού, χωρίς να έχει προλάβει να συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Η μητέρα του Γιάννη συγκλονισμένη από το σοβαρό τραυματισμό του παιδιού μετέβη από την πρώτη κιόλας στιγμή στην Αθήνα, αφού πρώτα οι συγγενείς και οι γείτονες είχαν συγκεντρώσει χρήματα για να της δώσουν.

Το δράμα όμως της οικογένειας δεν τελείωσε παρ’ όλο που έχασε τον Γιάννη. Η κηδεία του αδυνατεί να τελεστεί και κανείς δεν ξέρει πότε αυτό θα καταστεί εφικτό. Αιτία αποτελεί η έλλειψη δρομολογίων πλοίου από και προς τις Β. Σποράδες. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ένα νέο παιδί χάθηκε. Η θλίψη μας είναι βαθιά. Όμως αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Μας έχουν απομονωμένους. Ούτε το άψυχο σώμα του παιδιού δεν μπορεί να φτάσει στο νησί για την ταφή. Δεν ξέρουμε καν πότε θα μπορέσει να τελεστεί η κηδεία του».

Το περιστατικό αυτό έρχεται να ενισχύσει τις φωνές των κατοίκων των Β. Σποράδων που διαμαρτύρονται για την αποκοπή τους, εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων πλοίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου