ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

δραματικη-η-κατασταση-στο-ιατρειο-αλο-352509

Σήμα κινδύνου στέλνει ο μοναδικός ιατρός κ. Γιώργος Αθανασίου

Μόνος του με μία νοσηλεύτρια και μία παρασκευάστρια έχει απομείνει από τις 28 Ιανουαρίου ο γιατρός και Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου κ. Γιώργος Αθανασίου, με αποτέλεσμα να κοιμάται στο δωμάτιο εφημερίας του ιατρείου καθώς εφημερεύει και τις 30 ημέρες του μήνα. Ο γιατρός μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη και σημείωσε πως είναι ασυγχώρητο να εργάζεται ένας γιατρός υπό τέτοιες συνθήκες και να μην αμείβεται αναλόγως. Μάλιστα ο ίδιος σκέφτεται να αποταθεί ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Σήμα κινδύνου στέλνει από την Αλόννησο ο μοναδικός γιατρός του ΕΣΥ κ. Γιώργος Αθανασίου. Η φυγή των δύο αγροτικών ιατρών μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους προκάλεσε σημαντικό πρόβλημα στο περιφερειακό Ιατρείο, το οποίο εξυπηρετεί 3.000 κατοίκους.

Το κυριότερο πρόβλημα ήταν πως στο ιατρείο έμεινε μόνο ο γιατρός και Διευθυντής του κ. Γιώργος Αθανασίου, ο οποίος είναι αναγκασμένος να εφημερεύει και τις 30 ημέρες του μήνα. Εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας ο γιατρός έχει ξεχάσει το σπίτι του μιας και κοιμάται στο δωμάτιο εφημερίας του Περιφερειακού Ιατρείου!

Ο κ. Αθανασίου μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κατάσταση που επικρατεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου αλλά και για την προσωπική του μάχη μιας και η λήψη άδειας μίας εβδομάδας για να δει την οικογένειά του αποτελεί πλέον… πολυτέλεια.

«Δεν υπάρχει ούτε αγροτικός ιατρός αλλά ούτε και οδοντίατρος. Έχω φτάσει σε σημείο να δίνω θεραπείες για δόντια και να κάνω εξαγωγές δοντιών σε παιδάκια, για να μην έχουν πρόβλημα στην υγεία τους. Είναι ασυγχώρητο να αφήνουν έτσι ένα ολόκληρο νησί κι έναν γιατρό στο έλεος. Ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο να μην πληρώνομαι για την εργασία μου, μιας και εφημερεύω 30 ημέρες του μήνα και θα πληρωθώ μόνο για επτά εφημερίες. Δεν με βλέπω σαν γιατρό. Βλέπω τον εαυτό μου σαν εργαζόμενο που εργάζεται και πρέπει να αμείβεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Η περιπέτεια του γιατρού ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο. Στις 12 Δεκεμβρίου 2011 αποχώρησε ο πρώτος αγροτικός ιατρός και στις 28 Ιανουαρίου ο δεύτερος. Από εκείνη τη μέρα ο κ. Αθανασίου πρέπει να καλύπτει τόσο το πρωινό ωράριο, όσο και τις εφημερίες.

«Κουράζομαι αφάνταστα, όμως δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν μεγάλο επιστήμονα. Πλέον κοιμάμαι στο Ιατρείο για να μπορέσω να επέμβω εάν υπάρξει κάποιο έκτακτο περιστατικό. Προσπαθώ όμως όλη αυτή την περιπέτεια να την δω με ηρεμία. Η φιλοσοφία μου είναι συγκεκριμένη. Βλέπω στο βάθος ένα φωτεινό παράθυρο. Εγώ κάνω το καθήκον μου. Η κοινωνία βλέπει το πρόβλημα αλλά δυστυχώς αδυνατεί να κινητοποιηθεί», σημείωσε ο γιατρός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο γιατρός προσπάθησε να ενημερωθεί για την έλευση γιατρών στο νησί. Υπηρεσιακοί παράγοντες τον ενημέρωσαν πως ένας αγροτικός ιατρός εκπαιδεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου και θα έρθει στο νησί στις 22 ή 23 Μαρτίου. Όμως σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου με ένα αγροτικό ιατρό δεν λύνεται το πρόβλημα.

Εκτός από την καταπόνηση που υφίστανται ο γιατρός, ο ίδιος δεν αντέχει την αδικία που γίνεται, όπως λέει, σχετικά με την πληρωμή του. Έτσι σκέφτεται να στραφεί ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διεκδίκηση των χρημάτων των εφημεριών του.

Το μόνο που ζητά αυτή τη στιγμή ο κ. Αθανασίου είναι να πάρει μία εβδομάδα άδεια, για να μπορέσει να φύγει από το νησί και να δει από κοντά την κόρη του και τη σύζυγό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου