ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποπληρωμή παλαιών οφειλών

αποπληρωμή-παλαιών-οφειλών-362930

Στις προτεραιότητες των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου

Η σταδιακή αποπληρωμή οφειλών παλαιότερων οικονομικών ετών του Δήμου Σκιάθου προς τρίτους, εντάσσονται στις προτεραιότητες των επικεφαλής του νησιού. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου ψηφίστηκαν, συγκεκριμένα, τα χρέη παρελθόντων οικονομικών ετών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή τους. Παράλληλα όμως, δίνεται βαρύτητα στην είσπραξη, αντίστοιχα, των παλαιών οφειλών, παρελθόντων οικονομικών ετών προς τον Δήμο Σκιάθο, προκειμένου να ενισχυθεί η εισροή χρημάτων στα ταμεία του Δήμου. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση εντείνονται λόγω της οικονομικής κρίσης αφ’ ενός και της μείωσης των ΚΑΠ αφ’ ετέρου, με γνώμονα πάντα την αύξηση των εσόδων του Δήμου. Οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, ειδικότερα, διατυπώνουν τον έντονο προβληματισμό τους και προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της είσπραξης των παλαιών οφειλών, με την βοήθεια ειδικού γραφείου. Στην παρούσα φάση εξετάζεται η νομική διάσταση του θέματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η προαναφερθείσα διαδικασία.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών, για τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, παραλιών, πεζοδρομίων κλπ, τα οποία αφορούν φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις και έχουμε θέσει ως στόχο να τα εισπράξουμε» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος οικονομικών θεμάτων του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Στο μεταξύ, τα οφειλόμενα έχουν εγγραφεί στον νέο προϋπολογισμό του Δήμου Σκιάθου διότι «ελπίζουμε ότι θα κατορθώσουμε να τα εισπράξουμε, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου» επισημαίνει η ίδια.

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε επίσης να ασκήσει ανακοπή ο Δήμος στις οφειλές παρελθόντων ετών που έχει βεβαιώσει η Κτηματική Υπηρεσία, ενώ καθορίστηκαν, παράλληλα, οι όροι δημοπράτησης τμήματος της παραλίας Βρωμόλιμνος, για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 5.000 ευρώ. Η εκμίσθωση «αφορά διάστημα έως το τέλος Οκτωβρίου, διότι το συγκεκριμένο διάστημα λήγει και η σύμβαση παραχώρησης από την Κτηματική και ως εκ τούτου απαιτείται ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καραστατήρας, διατύπωσε την πρόταση να αξιοποιούνται από τον Δήμο τμήματα παραλιών, προκειμένου μέρος των εσόδων που θα προκύπτουν, να διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του νησιού. Η συγκεκριμένη πρόταση «διατυπώθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση γονέων, μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου και την υιοθετούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί είναι στην δική μας κατεύθυνση» τονίζει ο κ. Καραστατήρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου