ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επείγον αίτημα για προσλήψεις

επείγον-αίτημα-για-προσλήψεις-378558

Ζητούμενο η κάλυψη δύο θέσεων με σύναψη μίσθωσης έργου στο ΚΕΠ Αλοννήσου

Ζήτημα μείζονος σημασίας αποτελεί για την Αλόννησο η στελέχωση του ΚΕΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του, καθώς παραμένει ορατός ο κίνδυνος να κλείσει. Το παραπάνω αίτημα διατυπώνεται μετ’ επιτάσεως από την Δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι η Αλόννησος δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη απόφαση που αφορά σε προσλήψεις προσωπικού με μίσθωση έργου στα ΚΕΠ ανά την Ελλάδα. Η έλλειψη προσωπικού και ο όγκος των αρμοδιοτήτων που σημειώνονται σε καθημερινή βάση, εντείνουν το πρόβλημα, το οποίο έχει, σημειωτέον, κατ’ επανάληψη επισημάνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, από την αρχή της θητείας του. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου έχει αποστείλει σειρά επιστολών προς τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας το μέγεθος του προβλήματος το οποίο δημιουργείται, καθώς το συγκεκριμένο ΚΕΠ διεκπεραιώνει ποικίλα ζητήματα του τοπικού πληθυσμού.

Εξάλλου χθες, ο κ. Βαφίνης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, όσο και στον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Ρίζο Κομήτσα, ζητώντας να συμπεριληφθεί η Αλόννησος στο πλαίσιο των προσλήψεων προσωπικού με μίσθωση έργου. Με αφορμή την ανακοίνωση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κου Κωνσταντίνου Ρόβλια, περί σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στα ΚΕΠ, ο κ. Βαφίνης είχε επικοινωνία με την ΔΟΛ ΚΕΠ, κατά την οποία πληροφορήθηκε ότι τo μοναδικό ΚΕΠ που λειτουργεί στο Δήμο Αλοννήσου είναι εκτός της συγκεκριμένης έγκρισης.

«Όπως αναφέρεται στην επιστολή του υφυπουργού, ο ρόλος που επιτελούν τα ΚΕΠ αλλά και οι επιπρόσθετες αρμοδιότητες που ανατίθενται συνεχώς είναι αδύνατον να επιτελεστούν από το ΚΕΠ του Δήμου Αλοννήσου το οποίο έχει κληθεί να ανταποκριθεί στο έργο αυτό» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζεται επίσης ότι «σήμερα το ΚΕΠ του Δήμου Αλοννήσου λειτουργεί με έναν υπάλληλο που έχει μεταφερθεί από τον Δήμο μας (ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη προσωπικού) χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία διότι η μοναδική υπάλληλος του ΚΕΠ είναι σε άδεια κύησης από τις 15 Ιανουαρίου του 2012».

Βασικό ζητούμενο είναι, κατά συνέπεια, η παρέμβαση των προαναφερθέντων παραγόντων, προκειμένου να ενταχθεί και το ΚΕΠ της Αλοννήσου στην απόφαση του υφυπουργού με την κάλυψη δυο θέσεων με σύμβαση μίσθωσης έργου καθότι υπάρχουν άτομα με εμπειρία που εργάστηκαν προγενέστερα στο ΚΕΠ και μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, είμαι αναγκασμένος να προβώ στο κλείσιμο του ΚΕΠ με ότι αυτό συνεπάγεται».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου