ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σφιχτός ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλοννήσου

σφιχτός-ο-προϋπολογισμός-του-δήμου-αλ-379589


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του φετινού οικονομικού έτους, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου. Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 ανέρχεται στο ποσό των 4.150.000 ευρώ, περίπου και είναι «σφιχτός» σύμφωνα με την επισήμανση του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος προσέθεσε ότι «είναι πραγματικός και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Αναλύοντας τα επιμέρους δεδομένα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου τόνισε ότι «είναι από τους πιο πραγματικούς προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών για τον Δήμο Αλοννήσου και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Όπως εξήγησε παράλληλα ο ίδιος, εάν στην διάρκεια της χρονιάς δεν υλοποιηθούν ορισμένοι στόχοι είτε σε επίπεδο εσόδων, είτε σε επίπεδο εξόδων, αντίστοιχα, η καινούργια νομοθεσία προβλέπει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την κατάργηση κωδικών.

Κατά συνέπεια, και με βάση τις νέες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιστά τον προϋπολογισμό, αλλά εάν δεν πετύχουμε στην πορεία τους στόχους των εσόδων, θα πρέπει να παίρνουμε ανάλογες αποφάσεις, καταργώντας έξοδα» εξηγεί ο κ. Βαφίνης. Τα βεβαιωθέντα έσοδα του Δήμου ανέρχονται στο ποσό των 1.150.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό, υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί από έσοδα που θα εισπραχθούν, από επιχορηγήσεις κλπ.

Η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, εξάλλου, διατύπωσε αντιρρήσεις και καταψήφισε τον προϋπολογισμό, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτης Βλάικος, ο οποίος κατέθεσε εγγράφως την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, επεσήμανε ότι «ο προϋπολογισμός είναι εξωπραγματικός και δεν συμφωνεί με τα σημερινά δεδομένα, τα οποία προκύπτουν με βάση τον Καλλικράτη». Επιπροσθέτως, ο κ. Βλάικος σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των βεβαιωθέντων εσόδων και του προϋπολογισμού».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου