ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την αποκατάσταση του Αγνώντα

στο-υπουργείο-ναυτιλίας-για-την-αποκα-400802

Η διασφάλιση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού του Αγνώντα, είναι η αποκλειστική προτεραιότητα του επικεφαλής του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου. Ήδη συντάσσεται η μελέτη για την αποκατάσταση της ζημιάς ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να εξευρεθεί το ποσό που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνος Μελαχροινάκης «μετά τα έργα μερικού καθαρισμού στους λιμένες Σκοπέλου και Λουτρακίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη και την διάθεση του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση της υποσκαφής στον λιμένα της Σκιάθου, είναι αδύνατο να διαθέσουμε άλλα χρήματα για λιμενικά έργα, τα οποία είναι, άλλωστε, αρμοδιότητας νομού ή περιφέρειας».

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του λιμανιού του Αγνώντα, ο κ. Μελαχροινάκης έχει υποβάλλει κατ’ επανάληψη σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο, θέτοντας παράλληλα υπόψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα με την αποκατάσταση του προβλήματος στο λιμάνι του Αγνώντα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες μικρότερης κλίμακας και στο λιμάνι του Πατητηρίου της Αλοννήσου, όπου παρατηρήθηκε μικρή μετατόπιση των πλακών ποδός προστασίας κρηπιδότοιχου. Το κόστος του έργου θα καθοριστεί από την αντίστοιχη μελέτη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εργασίες θα τοποθετηθούν νέες πλάκες ποδός.

Σε ότι αφορά, εξάλλου, στο λιμάνι της Σκιάθου, έγινε ανασύνταξη της μελέτης και το προϋπολογιζόμενο κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 200.000 ευρώ. Στο μεταξύ, συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης και όπως υπολογίζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι πιθανόν να αρχίσει στις αρχές Φεβρουαρίου η αξιολόγηση των προσφορών, ώστε η διαδικασία αποκατάστασης της υποσκαφής να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Παράλληλα, οι εργασίες μερικού καθαρισμού στους λιμένες Σκοπέλου και Λουτρακίου, που άρχισαν πριν από λίγο καιρό, έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω εορτών και θα συνεχιστούν κανονικά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι το αίτημα της διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για την αποκατάσταση των προβλημάτων των λιμανιών των νησιών, διατυπώθηκε εγγράφως στον Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη . Το Λιμενικό Ταμείο έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποκατάσταση της βλάβης στον Αγνώντα και της μικροεπέμβασης στο Πατητήρι, ακολούθως τον καθαρισμό του υπολοίπου της λιμενολεκάνης Σκοπέλου και έπειτα τον καθαρισμό της λιμενολεκάνης Σκιάθου.

«Τα ποσά των 60.000 ευρώ που διαθέτουμε για κάθε λιμάνι είναι πέραν των οικονομικών μας δυνατοτήτων και εις βάρος των συντηρήσεων, μικροεπισκευών, προμηθειών, μελετών και λοιπών λειτουργικών εξόδων σημειώνει ο κ. Μελαχροινάκης θέλοντας να καταδείξει την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστούν άμεσα τα απαιτούμενα χρήματα οι αρμόδιες υπηρεσίες να εγκρίνουν σύντομα τις μελέτες, ώστε κατά την διάρκεια του χειμώνα να γίνουν οι διαγωνισμοί και την άνοιξη τα έργα και φυσικά πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου