ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με πόρους 2012 πληρωμές στο Δ. Σκιάθου

με-πόρους-2012-πληρωμές-στο-δ-σκιάθου-402170

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στους επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου η νέα υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ταμειακό υπόλοιπο του 2011 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις πληρωμές των υπαλλήλων. Στην προκειμένη περίπτωση, η μισθοδοσία του 2012 θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του 2012, σύμφωνα με την νέα κοινή Υπουργική απόφαση που αναφέρεται στην σύνταξη του προϋπολογισμού και η οποία αφορά όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους ανά την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την μισθοδοσία του Ιανουαρίου για τους υπαλλήλους του Δήμου Σκιάθου, ειδικότερα, θα καλυφθεί από χρήματα που αποδίδει στον Δήμο η ΔΕΗ, καθώς και από κατανομές που θα εισπράξει ο Δήμος από κρατικά κονδύλια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων του Δήμου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την καταβολή των δεδουλευμένων στους υπαλλήλους τόσο του Δήμου, όσο και της νέας κοινωφελούς «ΙΔΕΕΣ», για τον Ιανουάριο, αλλά παρόλα ταύτα, προκαλεί έντονο προβληματισμό η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Διολέττας, ο οποίος προήδρευσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «είναι παράβλεψη των υπευθύνων, οι οποίοι απέστειλαν την συγκεκριμένη εγκύκλιο προς τους Δήμους. Είναι λανθασμένη η απαγόρευση της διάθεσης κονδυλίων του 2011 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της μισθοδοσίας για το 2012» προσθέτει ο ίδιος.

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα, όσα χρήματα υπάρχουν στο ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου, μπορούν να διατεθούν μόνο σε συγκεκριμένους κωδικούς και όχι για την μισθοδοσία του προσωπικού, γεγονός που συνεπάγεται έντονο προβληματισμό και επιπλέον προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου