ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο Πειθαρχικό η διευθύντρια Γυμνασίου Σκιάθου

στο-πειθαρχικό-η-διευθύντρια-γυμνασί-409150

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- ΑΠΥΣΔΕ- παραπέμφθηκε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου, καθώς πέρυσι η εκπαιδευτικός δεν προχώρησε στη συγχώνευση τμημάτων στην Α’ τάξη, μετά την αποχώρηση της φιλολόγου εξαιτίας λήψης άδειας κυήσεως, όπως ήταν η εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τότε είχε καταγγείλει τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση για την άσκηση ΕΔΕ ενώ με τις νέες εξελίξεις η Ένωση καλεί το Πειθαρχικό να βάλει στο αρχείο την υπόθεση.

Η ιστορία της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου ξεκίνησε στην περσινή σχολική χρόνια, όταν φιλόλογος του σχολείου έλαβε άδεια κυήσεως και αποχώρησε από την υπηρεσία. Η Διευθύντρια ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, η οποία τη «διέταξε» να συγχωνεύσει τα τέσσερα τμήματα της Α’ τάξης σε τρία, εντολή όμως που η Γυμνασιάρχης δεν πραγματοποίησε θεωρώντας τη αντιπαιδαγωγική. Στο πλευρό της πέρυσι είχε τόσο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές όσο και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Μετά από λίγο διάστημα ξεκίνησαν οι «έφοδοι» υπεύθυνων της Διεύθυνσης, καθώς είχε ασκηθεί στη Διευθύντρια Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε καυτηριάσει έντονα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος με συνεχείς επιστολές του εξέφραζε τη συμπαράστασή του στη Διευθύντρια.

Μάλιστα το μείζον αυτό εκπαιδευτικό ζήτημα έφτασε να γίνει και θέμα έρευνας από τους σπουδαστές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όπως είχε δημοσιεύσει στις 27 Μαρτίου 2011 ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου