ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών στις Β. Σποράδες

αίτημα-της-ελμε-μαγνησίας-για-τις-μετα-410398

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφυλλοπούλου ζητά η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προκειμένου να βρεθεί λύση για την μετακίνηση- απόσπαση εκπαιδευτικών στα σχολεία των Β. Σποράδων. Η ΕΛΜΕ προτείνει τον προσδιορισμό της νησιώτικης περιοχής της Μαγνησίας ως ανεξάρτητης περιφέρειας αποσπάσεων «από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ», ως Νησιωτικής Μαγνησίας.

Ειδικότερα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενημερώνει την Υφυπουργό ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στην εργασιακή αξιοποίηση των εκπαιδευτικών στη νησιώτικη περιοχή της Μαγνησίας. Το πρόβλημα προκύπτει από τη δυσκολία κάλυψης λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Αναλύοντας το πρόβλημα η ΕΛΜΕ επισημαίνει πως «έστω ότι κάποιοι καθηγητές των νησιών των Βορείων Σποράδων έχουν την ανάγκη να αποσπαστούν στο χερσαίο τμήμα της Μαγνησίας. Οι καθηγητές αυτοί, δε μπορούν να κάνουν αίτηση στο ΥΠΔΒΜΘ για να πάρουν απόσπαση «από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ», αφού ανήκουν ήδη στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και προβαίνουν σε αίτηση για απόσπαση «εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ», του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου