ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέες παράμετροι προστίθενται στις γαλάζιες ακτές της Σκιάθου

νέες-παράμετροι-προστίθενται-στις-γα-412214

Αίτημα για τρεις γαλάζιες σημαίες θα υποβάλλει φέτος ο Δήμος Σκιάθου, προκειμένου να καλυφθούν πρακτικά και με βάση τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα της φετινής χρονιάς, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της πανελλήνιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, παρουσία όλων των διαχειριστών του προγράμματος «Γαλάζιες ακτές». Στο μεταξύ, νέες παράμετροι, όπως η ασφάλεια των λουομένων και η απομάκρυνση τυχόν αιχμηρών αντικειμένων από τον βυθό, τέθηκαν προς συζήτηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης, στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Σκιάθου.

Στην διάρκεια της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Διαχειριστών Ακτών, όπου αναλύθηκε το πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες διαδικασία, εφαρμογή, προτάσεις», τέθηκαν οι στόχοι της νέας χρονιάς και υπογραμμίστηκε η έμφαση στην ποιότητα, αντί της ποσότητας των ακτών που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η Σκιάθος συμμετέχει επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχοντας αναρτήσει γαλάζιες σημαίες στις ακτές Κουκουναριές, Μάραθα, Τρούλος, Αγ. Παρασκευή/Πλατανιάς, Αχλαδιές, Βροµόλιµνος, Καναπίτσα, Βασιλιάς και Μεγάλη Άµµος.

Τις θέσεις της Σκιάθου ανέπτυξε στην παραπάνω ημερίδα η κ. Παναγιώτα Διολέττα, Διαχειριστής ακτών Δήμου Σκιάθου, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα που αφορά στην προστασία των λουομένων και τον καθαρισμού του βυθού, τον οποίο φροντίζουμε ιδιαίτερα, από την πλευρά μας». Στο μεταξύ, η κ. Διολέττα υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, ο Δήμος Σκιάθου θα υποβάλει αίτημα για τρεις γαλάζιες σημαίες, λιγότερες δηλαδή σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, προκειμένου να ανταποκριθεί πρακτικά ο Δήμος, στις οικονομικές απαιτήσεις που απορρέουν από την συγκεκριμένη διαδικασία, δίνοντας κατ’ επέκταση βαρύτητα στην «ποιότητα αντί της ποσότητας» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου