ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεύθυνση διαχείρισης προγραμμάτων Συστήνεται στο Δήμο Αλοννήσου

διεύθυνση-διαχείρισης-προγραμμάτων-412780

Η ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Αλοννήσου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, επικυρώθηκε προχθές, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου. Συγκεκριμένα, επικυρώθηκε η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΜΟΔ, δηλαδή την μονάδα οργάνωσης διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση έργων τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την ωρίμανση υλοποίησής τους, με υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης. Η συγκεκριμένη πρόταση δημιουργεί σημαντικές προοπτικές, διότι ενισχύει ουσιαστικά την λειτουργία του Δήμου.

Στο μεταξύ, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός μονόφυλλου προωθητικού φυλλαδίου στην ολλανδική γλώσσα για χρήση σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Όπως εξηγεί στο σημείο αυτό η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου κ. Ζαφειρούλα Αναγνώστου «έχουμε αναπαράγει το ίδιο μονόφυλλο στα Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ελληνικά και αποφασίσαμε να το εκδώσουμε και στα Ολλανδικά, για τις ανάγκες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη, αφορά κοινό και επαγγελματίες και έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού».

Επίσης επικυρώθηκε η αποδοχή ποσού ύψους 10.691,78 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011 για την εκτέλεση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Αλοννήσου, ο οποίος εισέρχεται ουσιαστικά στην τελική ευθεία. Οι αποφάσεις ελήφθησαν, όπως προαναφέρθηκε, ομόφωνα, με μόνη εξαίρεση τον απολογισμό εσόδων – εξόδων του τρίτου τριμήνου του 2011, τον οποίο δεν ψήφισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Βλάϊκος «δεν ψηφίσαμε τον απολογισμό διότι δεν είχαμε επαρκή χρόνο για να τον μελετήσουμε. Όπως εξηγήσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτει ο ίδιος, θα είχαμε εικόνα, εάν μας είχε δοθεί μαζί με την πρόσκληση των θεμάτων κι ένας συνοπτικός πίνακας εσόδων-εξόδων του τρίτου τριμήνου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου