ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκστρατεία αλληλεγγύης στις Σποράδες

εκστρατεία-αλληλεγγύης-στις-σποράδε-413721

Χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη τείνουν από κοινού φορείς αλλά και κάτοικοι και Βορείων Σποράδων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ακόμη και σε εποχές κρίσης περισσεύει η ευαισθησία και το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι προσπάθειες που συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, έχουν ως αποδέκτες άπορους και άστεγους κάθε ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται απανταχού της Ελλάδας. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι, ειδικότερα, ο πληθυσμός της Σκιάθου, ενώ έντονη είναι η δραστηριότητα που αναπτύσσει, εξάλλου, σε συλλογικό επίπεδο, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, που αποστέλλει επί δέκα και πλέον χρόνια ρουχισμό, τρόφιμα και παιχνίδια σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Προ δύο εβδομάδων περίπου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου στάλθηκαν δέματα με ρούχα στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και στο προσεχές διάστημα, προγραμματίζεται η αποστολή ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων σε περιοχή της Αθήνας, για την κάλυψη των αναγκών δεκάδων αστέγων.

«Ο τοπικός πληθυσμός είναι πολύ ευαισθητοποιημένος, ενώ πολλές μητέρες προσφέρουν, παράλληλα, παιδικά και άλλα ρούχα σε άριστη κατάσταση, τα οποία είτε δίνονται σε μετανάστες είτε αποστέλλονται σε διάφορα ιδρύματα» αναφέρει η γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κ. Αθηνά Παπαγεωργίου. Ο Σύλλογος συνεργάζεται «με τον Σύλλογο Φίλων Πολυτέκνων, τον Ερυθρό Σταυρό, το Ίδρυμα Μητέρα Τερέζα, την Μέριμνα κ.λ.π., ενώ κατά καιρούς έχουμε προσφέρει διάφορα είδη και σε ιδρύματα του Βόλου, όπως η Μέριμνα Βόλου, οι Άσπρες Πεταλούδες και το Ορφανοτροφείο» προσθέτει η ίδια. Η βοήθεια προσφέρεται με μεγάλη προθυμία και στους απόρους του νησιού, τομείς στους οποίους επίσης δραστηριοποιούνται τόσο ο Δήμος όσο και Εκκλησία.

Έντονη κοινωνική δράση αναπτύσσει παράλληλα το Γραφείο Εθελοντισμού Σκοπέλου, το οποίο πρόκειται να αποστείλει την επόμενη εβδομάδα 32 κιβώτια με είδη ρουχισμού στο Χαμόγελο του Παιδιού και τους άστεγους της Αθήνας. Πρόσφατα μάλιστα, υλοποιήθηκε ανάλογη πρωτοβουλία αποστολής ρούχων και στον σύλλογο του Βόλου «Μάγνητες Τυφλοί». Όπως αναφέρει η κ. Μάχη Παπαδαβίδ, υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Σκοπέλου «το σύνθημά μας είναι ότι δεν πετάμε τίποτα και στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώνουμε διαρκώς διάφορα είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα, τα οποία αποστέλλουμε όπου υπάρχει ανάγκη». Σε εποχές οικονομικής κρίσης, που είναι πλέον ορατή και στην Σκόπελο, οι κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν με θέρμη κάθε παρόμοια πρωτοβουλία. «Με προβληματίζει το αβέβαιο μέλλον, οι άνεργοι, οι συνάνθρωποί μας που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, τα παιδιά που πεινάνε» τονίζει η κ. Παπαδαβίδ, καθιστώντας σαφή την πρόθεση ακόμη εντονότερης στήριξης όσων έχουν ανάγκη.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναπτύσσει, τέλος, στην Αλόννησο ο π. Αβραάμ, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής, ο οποίος θα διοργανώσει για μια ακόμη χρονιά εορταστικό γεύμα αγάπης για τους άπορους και μοναχικούς κατοίκους του νησιού, ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο ίδιος συγκεντρώνει, στο μεταξύ, ακατάπαυστα κιβώτια με τρόφιμα και ρούχα που προσφέρουν με περισσή αγάπη οι κάτοικοι του νησιού, ενισχύοντας την τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη Χαλκίδος, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών μεγάλου αριθμού απόρων οικογενειών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου