ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εννέα τόνοι ηλεκτρικών συσκευών στην ανακύκλωση από το Δήμο Σκοπέλου

εννέα-τόνοι-ηλεκτρικών-συσκευών-στην-415329

Εντυπωσιακός ο όγκος των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που ανακυκλώθηκαν μέχρι στιγμής στην Σκόπελο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας εταιρίας, ανέρχονται σε 9.760 κιλά, περιλαμβάνοντας παλιά ψυγεία, πλυντήρια, υπολογιστές, μικρές οικιακές συσκευές, όπως σίδερα κ.λ.π.

Τα συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα είδη, τοποθετούνται πλέον στα δύο ειδικά κοντέινερς που έχουν τοποθετηθεί στη χώρα και το Κλίμα Σκοπέλου αντίστοιχα και εν συνεχεία μεταφέρονται εκτός της , προκειμένου να ανακυκλωθούν, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαλογής κατά είδος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου κ. Γιώργος Φύβγας επισημαίνει ότι ο τοπικός πληθυσμός έχει πληροφορηθεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ανταποκρίνεται.

Τις παλιές συσκευές που συγκεντρώνονται στα κοντέινερς, προσθέτει ο ίδιος, τις παραλαμβάνει η εταιρία «Ανακύκλωση ΑΕ» με την οποία έχουμε υπογράψει σύμβαση και τις μεταφέρει στα κέντρα διαλογής, όπου γίνεται εν συνεχεία η διαδικασία της ανακύκλωσης». Παράλληλα, ο Δήμος Σκοπέλου έχει υπογράψει σύμβαση με την ίδια εταιρία και για την ανακύκλωση λαμπτήρων φωτισμού και μπαταριών, ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μπαταριών προς ανακύκλωση και η αρμόδια εταιρία αναμένεται να αποστείλει σύντομα τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία.

Στους στόχους των αρμοδίων του Δήμου Σκοπέλου είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με εταιρία που εξειδικεύεται στην ανακύκλωση συσκευασιών από διάφορα υλικά, όπως χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και άλλα, τα οποία «αποτελούν τον κύριο όγκο των απορριμμάτων» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Γι’ αυτό τον λόγο καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου ο Δήμος Σκοπέλου να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα όμως, έχει υπογραφεί σύμβαση με την εταιρία ανακύκλωσης «Κίμωλος» προκειμένου να απομακρύνονται από το νησί τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια και να ανακυκλώνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι σε κεντρικά σημεία του νησιού, ενώ σύμφωνα με την γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο, θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης για άχρηστα μαγειρικά λίπη και έλαια σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου αναμένουν τα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απήχηση η προσπάθεια που καταβάλλεται κι προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Στόχος μας πάνω απ’ όλα είναι η προστασία του περιβάλλοντος, του ΧΥΤΑ της Σκοπέλου και η διασφάλιση της καθαριότητας του νησιού μας» υπογραμμίζει ο κ. Φύβγας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ανακύκλωση θα αποφέρει πολλά οφέλη στο νησί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου