ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Λάστιχο» οι δημοτικές υπηρεσίες στα νησιά

λάστιχο-οι-δημοτικές-υπηρεσίες-στα-415339

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους Δημάρχους των νησιών η εγκύκλιος που έχει κοινοποιηθεί και σύμφωνα με την οποία καλούνται να καταργήσουν αυτοδικαίως κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες είχαν προβλεφθεί και εγκριθεί στο πλαίσιο του Καλλικράτη. Οι συγκεκριμένες θέσεις είχαν καταγραφεί στο οργανόγραμμα των Δήμων, όταν καταρτίσθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Καλλικρατικού σχεδιασμού. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα και η παραδοχή ότι δεν πληρώνεται η κενή θέση που προκύπτει μετά την συνταξιοδότηση κάποιου υπαλλήλου, είναι προφανής και ορατός ο κίνδυνος της συρρίκνωσης του προσωπικού των Δήμων.

Την έντονη ανησυχία του διατυπώνει, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής, ο οποίος υπέβαλε αίτημα να συζητηθεί στην ΠΕΔ και κατόπιν στην ΚΕΔΕ με ποια λογική οργανισμοί Δήμων και οργανικές θέσεις, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και δημοσιεύθηκαν στα φύλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως, καταργούνται, παρά το γεγονός έχουν μόλις εγκριθεί. «Αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να καταργήσουμε αυτοδικαίως 11 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες είχαν προβλεφθεί στο οργανόγραμμα του Δήμου, που ουσιαστικά καταργείται, ενώ εναπόκειται στην ευχέρεια του αρμόδιου Υπουργού η κατάργηση ή μη 26 επιπλέον κενών οργανικών θέσεων» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής σημειώνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα δυσλειτουργίας στον Δήμο.

Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο των περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στους Δήμους. Ανάλογες ανησυχίες έχει διατυπώσει και ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης, ο οποίος ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε το οξύμωρο του όλου θέματος σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν από την μια πλευρά να μας ζητούν να εκσυγχρονιστούμε και από την άλλη αναθεωρούν τα πάντα και δεν μας βοηθούν, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του Καλλικράτη». Παράλληλα ο Δήμαρχος της Σκιάθου εκτιμά ότι οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού θα προκαλέσουν νέες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες σε μία περίοδο μάλιστα που προέχει όπως τόνισε η εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου