ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταλαιπωρία των κατοίκων της Σκοπέλου

ταλαιπωρία-των-κατοίκων-της-σκοπέλου-450078

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκοπέλου, οι οποίοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο να αποκόπτεται το νησί τους από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Εκτός ότι το χειμώνα υπάρχει μόνο ένα καράβι με το οποίο μπορούν να ταξιδέψουν, τώρα θα πρέπει να μετακινούνται στον Αγνώντα που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα για να επιβιβαστούν στο Εξπρές Πήγασος.

Από τη χώρα της Σκοπέλου στον Αγνώντα θα πρέπει να μεταβούν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με το Εξπρές Πήγασος μιας και λόγω του βάθους του κεντρικού λιμανιού είναι αδύνατο να αγκυροβολήσει εκεί.

Έτσι οι Σκοπελίτες και οι επισκέπτες του νησιού θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη χώρα στον Αγνώντα και τούμπαλιν και έπειτα να επιβιβαστούν στο πλοίο ή στην αντίθετη περίπτωση να βρουν μεταφορικό μέσο για να επιστρέψουν στη χώρα.

Το ζήτημα όμως εκτός από την ταλαιπωρία για την εξεύρεση μεταφορικού μέσου είναι και το γεγονός πως θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιβάτες περίπου 8 έως 10 ευρώ για το ταξί που θα τους μεταφέρει.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι τονίζουν πως το καλοκαίρι θα υπάρξει έντονο πρόβλημα με τους τουρίστες οι οποίοι θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Σκιάθο.

Θα είναι αναγκασμένοι και να μετακινούνται από και προς το λιμάνι αλλά και να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα, τη στιγμή που ακόμη θα επικρατεί η κρίση.

Η πραγματικότητα αυτή που ζουν οι κάτοικοι του νησιού τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει με την εκβάθυνση του λιμανιού της Σκοπέλου, έτσι ώστε να μπορούν να αγκυροβολούν τα πλοία χωρίς προβλήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος ιδίως τους θερινούς μήνες όπου η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ να αποκλείεται η είσοδος του λιμανιού από μικρά πλοία που δένουν καθώς λόγω του βάθους δεν έχουν τη δυνατότητα να δέσουν στο λιμάνι.

Να σημειωθεί πως το «Εξπρές Πήγασος» για όσο διάστημα θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Σποράδες – Βόλος, αλλά και για το χρονικό διάστημα από 9 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου που θα είναι στη γραμμή Αγ. Κωνσταντίνου-Β. Σποράδων – αν δεν δοθεί λύση – θα πιάνει στο λιμάνι του Αγνώντα καθώς το Σ.Α.Σ. όταν έδωσε την έγκριση του δρομολογίου το ζήτησε ως προϋπόθεση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου