ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβρασμός στο Γυμνάσιο της Σκιάθου

αναβρασμός-στο-γυμνάσιο-της-σκιάθου-454606

Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου με την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον της Γυμνασιάρχη καθώς δεν προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Οι γονείς βρίσκονται στο πλευρό της Γυμνασιάρχη και δηλώνουν πως θα κινητοποιηθούν εάν συνεχιστεί η δίωξή της.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε επιστολή διαμαρτυρίας του ρίχνει τα βέλη του τόσο προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καθώς πραγματοποίησαν «εφόδους» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει για να ελέγξουν το σχολείο και τη Γυμνασιάρχη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η φιλόλογος αποχώρησε με άδεια από το σχολείο και η θέση της δεν αναπληρώθηκε. Η Διεύθυνση κάλεσε τη Γυμνασιάρχη να συμπτύξει τμήματα στην Α’ τάξη, κάτι όμως που εκείνη δεν έπραξε.

Από τότε, σύμφωνα με τους γονείς, ξεκίνησαν οι επισκέψεις των αρμοδίων της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα την Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι γονείς από την πλευρά τους επισημαίνουν πως η Διευθύντρια καλώς έπραξε και δεν συνέπτυξε τμήματα και τονίζουν πως το πρόβλημα του Γυμνασίου δεν είναι μόνο το κενό της φιλολόγου.

Στο Γυμνάσιο Σκιάθου δεν υλοποιείται το πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης (ΠΔΣ), καθώς δεν θεωρείται δυσπρόσιτη περιοχή. Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει αντιδράσεις στους περισσότερους γονείς, καθώς δεν αντέχουν οικονομικά να στηρίξουν τα παιδιά τους με μαθήματα σε φροντιστήρια.

Οι γονείς δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, εάν η Γυμνασιάρχης υποστεί τις συνέπειες για ένα θέμα που δεν ευθύνεται, ενώ ζητούν να επανδρωθεί πλήρως με εκπαιδευτικούς το σχολείο τους, αλλά και να ξεκινήσει η πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Στο μεταξύ η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη πραγματοποίηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) εναντίον της Γυμνασιάρχη Σκιάθου, διότι δεν «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».

«Η συνάδελφος, ως όφειλε, με βάση παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες των νησιών, αρνήθηκε να συμπτύξει τμήματα της Α’ Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχαν εγγραφεί 85 μαθητές και είχαν δημιουργηθεί τέσσερα τμήματα. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μετεγγράφηκαν πέντε μαθητές σε άλλα σχολεία και ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε σε 80. Επειδή η Δευτεροβάθμια δεν αναπλήρωσε κενό φιλολόγου, όπως είχε υποχρέωση, κάλεσε τη γυμνασιάρχη να συνενώσει τα τμήματα από 4 σε 3 με αριθμό, σε κάθε τμήμα, 26 – 27 μαθητών.

Γι’ αυτό το λόγο η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση τρομοκράτησης, στέλνοντας απεσταλμένους στο νησί, που, κατά παράβαση και των κανονισμών, ερευνούσαν το αρχείο για πιστοποιητικά γέννησης και για βεβαιώσεις κηδεμονίας, έγγραφα που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα των μαθητών και που δεν είναι υποχρεωμένη η δ/νση του Γυμνασίου να έχει ή να επιδεικνύει, εφόσον οι μαθητές εγγράφονται υπηρεσιακά από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο με πιστοποιητικά σπουδών».

Τέλος, η Επιτροπή καλεί την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας να σταματήσει τη δίωξη κατά της γυμνασιάρχη Σκιάθου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου