ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-κέντρο-731011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου διοργανώνουν έξι Σωματεία και Σύλλογοι της Σκοπέλου για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για την κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής: “Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέες και νέοι της Σκοπέλου,

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία-Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρούν τις παροχές Υγείας στο λαό ως κόστος, που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Μετατρέπουν το δικαίωμα στην πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας σε ατομική υπόθεση του καθενός, «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω» … Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ «ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ».

-Το τελευταίο διάστημα, με την αποχώρηση της Παιδιάτρου και τη μετακίνηση του χειριστή του ακτινοσκοπικού μηχανήματος, η οριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού μας επιδεινώθηκε και πλέον η μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας της περιοχής μας υπολειτουργεί.

-Μετά τη λήξη της μετακίνησης ενός ιατρού Γενικής Ιατρικής, το βάρος της ευθύνης για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών γίνεται πλέον ασήκωτο για τους εναπομείναντες έναν επικουρικό ιατρό και τους τέσσερις «υπηρεσίας υπαίθρου», ενώ εξακολουθούν οι τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

-Απουσιάζει απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (δεν υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για μια «γενική αίματος») και το κτίριο, ενόψει μάλιστα του χειμώνα, παρουσιάζει εμφανή και σοβαρά προβλήματα στεγανότητας και θέρμανσης.

ΤΩΡΑ! Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μπει φρένο σ΄ αυτήν την εγκληματική πολιτική!

Να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟΥ! ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ! ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου