ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση 24% των Ιταλών στη Σκιάθο

αύξηση-24-των-ιταλών-στη-σκιάθο-732923

Ικανοποιητική είναι η επιβατική κίνηση των ιταλικών αεροπορικών εταιρειών «Volotea» και «Blue Panorama» στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 19% και του 24% αντίστοιχα.

Η ιταλική αγορά εξελίσσεται με μεγάλη δυναμική στη Σκιάθο και στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των δεσμών συνεργασίας και επικοινωνίας με το νησί του Παπαδιαμάντη προγραμματίζονται ημερίδα με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σκιάθου και δημοσιογραφικές αποστολές την άνοιξη και το φθινόπωρο της νέας σεζόν.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση TTG Travel Experience, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι Ιταλίας από τις 10 έως και τις 12 Οκτωβρίου. Την έκθεση επισκέφτηκαν 65.000 επαγγελματίες του τουρισμού, 800 δημοσιογράφοι και 300 blogger.

Το περίπτερο των 16 τ.μ. της Σκιάθου που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της έκθεσης κέντρισε τη προσοχή, με πολλούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους να δίνουν το «παρών». Συγκεκριμένα στον χώρο της Σκιάθου, ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος υποδέχτηκε τους Melis Sandro – Country sales manager – Aegean Airlines, Giancarlo Zeni – chief operating officer Blu Panorama & Remo della Porta – vice president sales Blue Panorama, Valeria Rebasti – Commercial country manager – Volotea, Franscesca Marino – Grimaldi lines & τον αντιπρόσωπο της MARCHE BIKE LIFE TOUR κ. Cicloturismo Mauro Fumagalli. Ειδικά οι υπεύθυνοι των εταιρειών «Volotea» και «Blue Panorama» σε συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο τόνισαν την ικανοποίησή τους για την επιβατική κίνηση που σημειώνεται από την Ιταλία προς Σκιάθο σημειώνοντας πως και οι δύο εταιρείες σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 19% και του 24% αντίστοιχα, ενώ συμφωνήθηκε με την MARCHE BIKE LIFE TOUR να πραγματοποιηθούν αποστολές δημοσιογράφων στη Σκιάθο κατά τους μήνες Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος με σκοπό την ανάδειξη των ποδηλατικών διαδρομών του νησιού.

Επιπλέον το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι και blogger Vannina Patanè – Bell’ Europa, Marta Ghelma – Reppublica- Donna moderna, Silvia Ugolotti Dove – Marcopolo, Elisabetta Canoro –Marcopolo – Milano dabere, Ilaria Santi – siviaggia, Isabella Radaelli Cremona Giornale – e blogger.

Επίσης ο κ. Πρεβεζάνος κατά την παραμονή του στην Ιταλία, επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (DEGLI STUDI UNIVERSITA’ DI MILANO) και συναντήθηκε με τον καθηγητή και ελληνιστή κ. Giuzeppe Zanetto οποίος έχει μεταφράσει στην ιταλική γλώσσα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ημερίδας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Σκιάθου και το Πανεπιστήμιο με θέμα το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τη συμβολή του στη ελληνική λογοτεχνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου