ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μπαίνουν οι βάσεις για σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στην Αλόννησο

μπαίνουν-οι-βάσεις-για-σύγχρονο-δίκτυ-740557

Συστήματα χαρτογράφησης και ψηφιακά δεδομένα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Εκσυγχρονίζεται πλήρως το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αλοννήσου σε όλους τους οικισμούς, ενώ προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων, που επιτρέπουν τη χαρτογράφησή του, στο πλαίσιο δύο έργων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου.

Στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το Σώμα η πρόταση για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου σε όλο το νησί, έργο μείζονος σημασίας για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και τους επισκέπτες κατ’ επέκταση. Πρόθεση του Δήμου Αλοννήσου είναι η ένταξη του συγκεκριμένου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου ένα ακόμη σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης γεωχωρικών δεδομένων, και ψηφιακής βάσης δεδομένων, δικτύων και υποδομών ύδρευσης του Δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά και μεγάλα έργα για το νησί», με το δεύτερο να αφορά στην καταγραφή και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, με σύγχρονες βάσεις δεδομένων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου