ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο μικρός Μπίλι έχει γίνει η μασκότ της Αλοννήσου

ο-μικρός-μπίλι-έχει-γίνει-η-μασκότ-της-α-740561

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με πρωταγωνιστή τον Μπίλι, ένα πολύ χαριτωμένο φωκάκι, ιδιαίτερα κοινωνικό, που έκανε χθες παγκόσμια μέρα των ζώων την εμφάνισή του σε ακτή της Αλοννήσου.

Λουόμενοι που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη ακτή πλησίασαν τη φώκια που κολύμπησε με χάρη μέχρι την ακτή, δέχτηκε τα χάδια των λουομένων και πόζαρε στις φωτογραφίες που απαθανάτισαν τη σπάνια συνάντηση.

Ο Μπίλι είναι πολύ αγαπητός και θεάται κατά καιρούς να λιάζεται αμέριμνος στην ακτή, αδιαφορώντας για τα βλέμματα του κόσμου. Το βίντεο με την τρισχαριτωμένη φώκια φιγουράρει σε διαδικτυακές σελίδες, προσελκύοντας ιδιαίτερα θαυμαστικά σχόλια.

Δεκάδες επισκέπτες του νησιού παρατηρούν με έκδηλο ενδιαφέρον τις φώκιες και υποδέχονται πάντα με επιφωνήματα θαυμασμού τις Monachus monachus που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε ανύποπτο χρόνο.

Σε σχετική ανάρτηση, που ενημερώνει το κοινό για την ανάγκη προστασίας της μεσογειακής φώκιας, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων ότι: «Παλιότερα οι φώκιες γεννούσαν σε αμμώδεις παραλίες και μεγάλες σπηλιές. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας ανθρώπινων δραστηριοτήτων (τουρισμός, σκάφη αναψυχής, λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.), οι φώκιες αναγκάστηκαν να γεννούν μέσα σε ακατάλληλες για αυτό το σκοπό σπηλιές. Το ποσοστό θνησιμότητας νεογνών σε τέτοιες σπηλιές είναι αρκετά υψηλό, επειδή τα νεογνά είναι άπειρα στην κολύμβηση κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους και μπορούν εύκολα να τραυματιστούν ή να πνιγούν, από τον έντονο κυματισμό κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου