ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεργασία προς όφελος άπορων παιδιών της Σκιάθου

συνεργασία-προς-όφελος-άπορων-παιδιώ-747074

Πολύ σημαντική δράση είναι η διανομή παπουτσιών σε άπορα παιδιά της Σκιάθου από την Ενωση «Μαζί για το Παιδί» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργoύ του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακής θεραπεύτριας- MSc ψυχικής υγείας Άριας Σεβλιανού και εθελοντών του Συλλόγου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Σύλλογο, από το 2015, όταν η Ένωση επιλέχθηκε ως ο επίσημος συνεργάτης της TOMS και γίνεται ένας από τους 100 Giving Partners της TOMS παγκοσμίως, στοχεύοντας να προσφέρει καινούρια ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» για τέταρτη συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας καινούργια ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη, από οικογένειες άπορες ή με χαμηλό εισόδημα. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές. Το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Καθημερινά υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά σε ανάγκη και τους νέους σε ανάγκη, μια από αυτές είναι η διανομή καινούργιων παπουτσιών. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο, αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Ως επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα, το «Μαζί για το Παιδί» μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς, αλλά και σε δομές προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 60.000 ζευγάρια παπούτσια και φέτος υπολογίζεται να δοθούν περίπου 20.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!

Οι διανομές πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ηπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.

Το «Μαζί για το Παιδί», που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996, είναι για μια Ενωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου