ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βανδαλισμοί σε μονή της Σκιάθου [εικόνες]

βανδαλισμοί-σε-μονή-της-σκιάθου-εικόν-747873

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Σκιάθου η είδηση που διαδόθηκε αστραπιαία, από στόμα σε στόμα, σχετικά με τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν από αγνώστους στο μοναστηράκι του Αγίου Χαραλάμπους της Σκιάθου.

Οι εικόνες της καταστροφής, σε έναν χώρο ιερό, ιδιαίτερης θρησκευτικής σημασίας για τους Σκιαθίτες, αποκαλύφθηκαν χθες, όταν προσκυνητές προσήλθαν στον χώρο και ενημέρωσαν αμέσως τον ηγούμενο και τους μοναχούς της ιεράς μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου για το θλιβερό συμβάν.

Ο καθηγούμενος της ιεράς μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Ιωσήφ Κατσούρας με τον ιεροδιάκονο π. Γεράσιμο Γαττά, μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου, επισκέφθηκαν αμέσως, μετά τη σχετική καταγγελία, τη μονή του Αγίου Χαραλάμπους για να εκτιμήσουν τη κατάσταση.

Η εικόνα που αντίκρισαν και περιέγραψαν αποκαρδιωτική, καθώς ιερόσυλοι και βέβηλοι προέβησαν σε βανδαλισμούς ενεργώντας με μένος και προκάλεσαν υλικές ζημιές, με στόχο πιθανόν την κλοπή.

Συγκεκριμένα προκάλεσαν ζημιές στο παγκάρι του ναού, πέταξαν κάτω τα κεριά, τα φιτιλάκια και το λιβάνι που ήταν τοποθετημένα πάνω στο παγκάρι και αναποδογύρισαν το καντήλι του Αγίου μπροστά από το προσκυνητάρι του.

Εσπασαν την πόρτα από το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου που βρίσκεται εντός του προαυλίου της μονής, καθώς και την πόρτα από το κελί – κουζίνα της μονής, αφήνοντας πεταμένα καταγής τα αντικείμενα που φυλάσσονταν στον αποθηκευτικό χώρο της μονής.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το ηγουμενοσυμβούλιο θα αποφασίσει για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες θα προβεί με αφορμή το παραπάνω συμβάν, το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό και θλίψη σε όλους τους Σκιαθίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου