ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς ρεύμα η Σκόπελος επί πέντε ώρες

χωρίς-ρεύμα-η-σκόπελος-επί-πέντε-ώρες-764000

Ζημιές μικρής έκτασης προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Δευτέρα το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες χθες τις κατά τόπους περιοχές της Μαγνησίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους στη Σκόπελο όπου η πτώση κεραυνών προκάλεσε πυρκαγιές και προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Στα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων δεν υπήρξαν προβλήματα. Μεμονωμένα ήταν και τα προβλήματα στην ηπειρωτική Μαγνησία. Στον Αη – Γιάννη ένα μεγάλο κλαδί πλατάνου υποχώρησε και έπεσε. Στον Κάλαμο έσπασε αγωγός του Παναγιώτικου.

Στη Σκόπελο τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση προχθές το βράδυ. Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε ότι η πτώση κεραυνών είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί βλάβη στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ στη χώρα του νησιού με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα, η Σκόπελος έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 4 τα ξημερώματα έως και τις 9 το πρωί. Οι ενέργειες συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ για την επιδιόρθωση της βλάβης ήταν άμεσες, είπε ο δήμαρχος Σκοπέλου. Στις 12.30 το μεσημέρι το νησί είχε επανασυνδεθεί με το ρεύμα. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα», δήλωσε το μεσημέρι ο κ. Βασιλούδης.

Εντούτοις, η πτώση κεραυνών σήμανε συναγερμό τρεις φορές στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου. Φωτιά στον Στάφυλο στις 3.20 προχθές το μεσημέρι αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης εν τη γενέσει της. Στις 8 προχθές το βράδυ προκλήθηκε και πάλι πυρκαγιά σε κολόνα της ΔΕΗ και μετά την αποσύνδεση με το ρεύμα οι πυροσβέστες προχώρησαν άμεσα στην κατάσβεση. Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και χθες στις 10.30 το πρωί στη Γλώσσα Σκοπέλου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φανερωμένη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτικό καλύβι σε δύσβατη πλαγιά και στον τόπο έσπευσαν χωρίς καθυστέρηση τρία πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν άμεσα τη φωτιά, η οποία κατέκαψε μία καρέκλα και ένα γραφείο. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από καλώδια της ΔΕΗ που χτύπησε κεραυνός.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου όπου έβρεχε από προχθές το μεσημέρι όχι όμως με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, υπήρξαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία όπως σε κάθε βροχόπτωση και από κει και πέρα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν μεμονωμένα. Ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης είπε ότι χθες το πρωί ένα μεγάλο κλαδί πλατάνου υποχώρησε χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές. Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας κινητοποιήθηκαν άμεσα και απομάκρυναν το δέντρο ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα.

Στο Νότιο Πήλιο όπου έβρεχε ασταμάτητα χθες από τις 6 έως και τις 8 το πρωί αναφέρθηκε ότι έσπασε αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο στον Κάλαμο με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να βγαίνει στο δρόμο που ενώνει τα χωριά Κάλαμος και Καλογριά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου