ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξαφάνιση θρίλερ δύο τουριστών με σκάφος στη Σκόπελο

εξαφάνιση-θρίλερ-δύο-τουριστών-με-σκά-764494

Συναγερμός στη Σκόπελο μετά από σήμα του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για εξαφάνιση δύο τουριστών με σκάφος.

Το σήμα δόθηκε μετά από SOS που εξέπεμψαν οι δύο τουρίστες στο ράδιο Ολυμπία στις 4 το απόγευμα ότι το σκάφος που φέρει τον τίτλο «Τζούλια» παρουσίασε βλάβη 5,8 μίλια βόρεια της Σκοπέλου.

Προχθές στο επίμαχο χρονικό διάστημα της εξαφάνισης στο νησί επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα. Από τις 3 το μεσημέρι και για δύο ώρες σημειωνόταν μπουρίνι.

Οι αρχές έδωσαν σήμα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που έπλεε κοντά, προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες και δυστυχώς από τις έρευνες δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή υπήρχαν πολλά σκάφη, κανένας δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Χθες, οι έρευνες συνεχίστηκαν με δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα της Σκοπέλου και ένα του Βόλου, ελικόπτερο και περιπολικό όχημα.

Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες δυσκόλευαν τους λιμενικούς στο έργο τους αφού επικρατούσαν άνεμοι που έπνεαν με ένταση έξι Μποφόρ και σε ορισμένα σημεία έφταναν και τα εφτά Μποφόρ.

Έως και τις 7 το απόγευμα που συνεχίζονταν οι έρευνες δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Οι λιμενικοί θα συνεχίσουν και σήμερα τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας. Ψάχνουν όμως για τον εντοπισμό των αγνοούμενων χωρίς να έχουν πολλά στοιχεία σε γνώση τους.

Η επικοινωνία που είχαν οι τουρίστες μέσω συσκευής σκαφών κόπηκε αιφνίδια. Οι λιμενικοί δεν γνωρίζουν το είδος του σκάφους που αναζητούν, αν δηλαδή αυτό είναι σκάφος αναψυχής ή ιστιοπλοϊκό ή θαλαμηγός. Δεν γνωρίζουν ακόμη τίποτα για τους δύο αγνοούμενους, τα στοιχεία τους, τις υπηκοότητές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους λιμενικούς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται το σκάφος να έχει απαγκιάσει σε κάποιο θαλάσσιο σημείο, οι τουρίστες να έχουν βγει μόνοι τους στην ξηρά ή να συνέβη και το χειρότερο, πράγμα που όλοι απεύχονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου