ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινηματογραφική προβολή της Σκιάθου

κινηματογραφική-προβολή-της-σκιάθου-851206

Ευρεία διάσταση έχει λάβει η συμμετοχή της Σκιάθου στον θεσμό των Special Olympics 2011 μέσω του προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων». Μετά από πρωτοβουλία και δωρεά του Χάρη Ξυδιά, σκηνοθέτη και παραγωγού και την ακούραστη βοήθεια της συζύγου του Στεφανίας, γυρίζεται μια ταινία με θέμα «Πόλις-Αμφιτρύων» στη Σκιάθο. Η ταινία «θα επιχειρήσουμε να σταλεί στις ΗΠΑ και στα Κεντρικά γραφεία των Special Olympics International, έτσι ώστε να προβάλλεται ως δείγμα (demo) «Πόλις-Αμφιτρύων»- Σκιάθος σε όλο τον κόσμο» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης που έχει αναληφθεί στον χρόνο που πέρασε από την ανάληψη της διοργάνωσης «Πόλις-Αμφιτρύων»-Σκιάθος, με την αρωγή του Δήμου Σκιάθου, των φορέων του νησιού, Εθελοντών και Προσωπικά του Δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη, οι ιθύνοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Θέσαμε ως στόχους και καταφέραμε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Σκιάθου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και να γίνει η προώθηση των ιδεών των Special Olympics που στηρίζουν τα παιδιά με νοητική στέρηση».
Παράλληλα δημιουργήθηκε εθελοντική Τοπική Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο τη Βίκυ Σαντίκου και στόχο την εύρυθμη προετοιμασία για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων» 20-24 Ιουνίου 2011, ενώ διοργανώθηκαν παράλληλα, συναφείς εκδηλώσεις, με την συμμετοχή φορέων του νησιού και
προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Σύλλογος «ΑΛΚΗ» εντάχθηκε, σημειωτέον, στους κόλπους των Special Olympics Hellas, έτσι ώστε να αποκτήσει τεχνογνωσία και καλύτερη ενημέρωση. «Δικαιώθηκε η προσπάθεια αυτή, διότι θα συμμετέχουν παιδιά από την Σκιάθο στους Παγκόσμιους Αγώνες-Special Olympics -ΑΘΗΝΑ 2011» επισημαίνουν οι διοργανωτές.
            Όλα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από την ενημέρωση χιλιάδων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, μέσω της αποστολής χιλιάδων μηνυμάτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Σκιάθο. Στόχος και προσδοκία των διοργανωτών είναι «να επικυρωθεί συμφωνία για την προβολή από εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων»-Σκιάθος» και να προστεθούν παράλληλα και άλλοι εθελοντές στους ήδη υπάρχοντες, προκειμένου «να συνεχίσουμε καλύτερα την προετοιμασία υποδοχής των 230 αθλητών των Special Olympics UK στη Σκιάθο» όπως επισημαίνεται.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου