ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή της κλασικής μουσικής στη Σκιάθο

γιορτή-της-κλασικής-μουσικής-στη-σκιά-766875

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο

Διήμερη γιορτή της κλασικής μουσικής διοργανώνεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σκιάθου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι» και το Piano Plus Festival.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αρχίζει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 20.30, με ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 11.00 διοργανώνεται εργαστήριο πιάνου με τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ και στις 20.30 προγραμματίζεται ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών με τους Αννα Αλβίζου, Ανδρέα Ξενόπουλο, Μαρία Βέγκου και Μαριάννα Ρηγανά.

Το φεστιβάλ πιάνου ξεκίνησε το 2016 διαγράφοντας μέχρι σήμερα ανοδική πορεία χαράζοντας ένα μονοπάτι – σημείο αναφοράς για το κοινό που αγαπά την υψηλή αισθητική που αναδεικνύεται μέσα από τη σοβαρή μελέτη και ερμηνεία των καλλιτεχνών που πλαισιώνουν το φεστιβάλ.

Πρόκειται για μια ομάδα αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τους Μαριάννα Ρηγανά, Ανδρέα Ξενόπουλο, Μαρία Βέγκου και Αννα Αλβίζου, όλοι τους νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Μαζί με τον καθηγητή τους Λάμπη Βασιλειάδη επιχειρούν να ερευνήσουν τα μυστικά της υψηλής αισθητικής, της ρωσικής σχολής πιάνου, όπως αυτή διδάχθηκε από τον Viktor Karpovich Merzhanov, κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας. Η ομάδα συνεργάζεται στενά με τη Γιαπωνέζα πιανίστα Hideyo Harada και εμπνέεται από έργα της ρομαντικής εποχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στον ιστότοπο www.pianoplusfestival.gr, στο email [email protected] ή στα τηλέφωνα 210 34 60 830 και 6946400224.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου