ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στη Σκιάθο δυναμικότητας 212 κλινών

κατασκευή-5άστερου-ξενοδοχείου-στη-σκ-767479

Ενα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στη Σκιάθο από την εταιρεία Evreni. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 212 κλινών και θα κατασκευαστεί σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «Καλαμάκι».

Η νέα ιδιωτική επένδυση έρχεται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που κατάθεσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Μ.Π.Ε το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Καλαμάκι» σε έκταση 48 στρεμμάτων. Το «Καλαμάκι» βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού στην παραλία «Κουτσούρι». Η εν λόγω εταιρεία έχει ήδη ανεγείρει πέντε παραθαλάσσιες βίλες εκεί.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είχε αναρτηθεί το προηγούμενο διάστημα στο σάιτ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα στοιχεία της ήταν διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο διαβούλευσης.

Μετά τη διαβούλευση, η οποία λήγει την Τετάρτη 29 Αυγούστου, η μελέτη θα αποτελέσει θέμα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αλλα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τις επερωτήσεις της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για την ασφάλεια της κρεμαστής γέφυρας στην κοιλάδα των Τεμπών και για τις δράσεις του Τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την τριμηνιαία εκτέλεση του προϋπολογισμού έτους 2018 και την τροποποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί ακόμη η έγκριση προγραμματικών συμβάσεων για μία σειρά αθλητικά έργα του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα οι συμβάσεις για τη «Συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς»», τη «Συντήρηση βελτίωση εγκαταστάσεων σταδίου Νεάπολης», την «Αποκατάσταση γηπέδου Μαγνησιακού» και την «Αποκατάσταση γηπέδου Σαρακηνού».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου