ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ατραξιόν – κίνδυνος για 12χρονο στη Σκιάθο

ατραξιόν-κίνδυνος-για-12χρονο-στη-σκι-770057

Ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Σκιάθο, όταν ανήλικος Ελληνογερμανός τουρίστας εκτινάχθηκε κυριολεκτικά από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε στη διάρκεια απογείωσης αεροπλάνου, από το αεροδρόμιο του νησιού.

Ο τραυματισμός του παιδιού, ηλικίας 12 ετών, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, εκτός του περιφραγμένου χώρου του αεροδρομίου Σκιάθου, όπου δεκάδες ξένοι τουρίστες συνηθίζουν να απαθανατίζουν την προσγείωση και την απογείωση αεροσκαφών.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το παιδάκι, μαζί με τον πατέρα του, βρισκόταν στην άκρη του αεροδιαδρόμου, προς την πλευρά της χώρας, όπου συγκεντρώνονται δεκάδες τουρίστες, προκειμένου να φωτογραφίσουν τα αεροσκάφη ή να τραβήξουν βίντεο, τα οποία αναρτούν στο You Tube.

Ο 12χρονος Ελληνογερμανός, που βρίσκεται για διακοπές με τους γονείς του στο νησί, τραυματίστηκε καθώς εκτινάχτηκε σε μικρή απόσταση, όπως προαναφέρθηκε, από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε κατά την απογείωση αεροπλάνου, ενώ όσοι βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν.

Το παιδάκι διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε με το ιδιωτικό σκάφος «Αρχάγγελος» στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Δεύτερο περιστατικό

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στο ίδιο σημείο, σε διάστημα δύο, περίπου μηνών, καθώς τον περασμένο Ιούνιο, η ισχύς του κινητήρα αεροσκάφους πέταξε Βρετανό τουρίστα στο έδαφος, ο οποίος αποπειράθηκε να καταγράψει από μικρή απόσταση την απογείωση ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Στο βίντεο που τραβούσε μάλιστα εκείνη τη στιγμή, ξαφνικά το πλάνο αλλάζει και αντί του αεροπλάνου φαίνεται ο ουρανός.

«Πάντα ήθελα να σταθώ κοντά κατά την απογείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους αφού έχω δει πολλά σχετικά βίντεο στο Facebook άλλων ανθρώπων που το έκαναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου», είπε ο Βρετανός τουρίστας Πολ Τέρνερ. Παρόλα αυτά τόνισε ότι την επόμενη φορά θα κρατηθεί από τον φράχτη.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail» το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο Βρετανός τουρίστας προτιμάται από όσους έχουν πάθος με τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις αεροπλάνων καθώς ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είναι σε μικρή απόσταση από την παραλία και παρά τις προειδοποιητικές σημάνσεις, δεκάδες ξένοι τουρίστες συγκεντρώνονται καθημερινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου