ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβολή της Σκιάθου με τάμπλετ και κινητό

προβολή-της-σκιάθου-με-τάμπλετ-και-κιν-773563

Τη σημασία της σύγχρονης τεχνολογίας στην τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου υπογραμμίζει ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι: «Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία ακμάζει και οι πληροφορίες ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα. Υπάρχουν θετικά στοιχεία και γεγονότα, καθώς μπορούμε να ταξιδέψουμε με οπτικοακουστικό υλικό στον ψηφιακό κόσμο χρησιμοποιώντας ένα monitor, ένα κινητό, ένα tablet. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μηχανές αναζήτησης και γενικότερα το internet, έχουν τον δικό τους ενεργό ρόλο στους ρυθμούς ανάπτυξης, και αυτό οφείλεται στην ευκολία της πρόσβασης, και της υψηλής ταχύτητας μετάδοσης των πληροφοριών και δεδομένων».

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ευρεία χρήση των ψηφιακών μέσων, επισημαίνει ότι «πολλές εταιρείες για την προβολή τους, βασίζονται στην τεχνική των «SOCIAL MEDIA MARKETING» και της προπληρωμένης διαφήμισης, γιατί όχι και εμείς ως «SKIATHOS». Τα οικονομικά μεγέθη πολλαπλασιάζονται ή διαιρούνται, ανάλογα με την πορεία της διαφήμισης και κατ επέκταση της επιχείρησης».

Σε μια εποχή κατά την οποία ο πήχης του ανταγωνισμού ανεβαίνει ψηλότερα και οι αγορές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ανταγωνιστικές, «επιβάλλεται σύμφωνα με την νέα εποχή και τις απαιτήσεις της, να επενδύσουμε στην on line στοχευόμενη διαφήμιση» τονίζει ο ίδιος.

«Ο Δήμος Σκιάθου διαθέτει για την προώθηση και προβολή του νησιού μας, μέσω του οικονομικού του προϋπολογισμού περίπου (200.000 ευρώ/έτος), για την συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις, έντυπη διαφήμιση και Workshops».

«Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης την από 18/04/2018, πρότεινα πως μπορούμε να δαπανήσουμε ένα οικονομικό ποσό (μερικές χιλιάδες ευρώ), για πληρωμένη οnline διαφήμιση, μέσα από μια σειρά νέων ενεργειών, οι οποίες θα μας δώσουν την δυνατότητα να διαφημιστούμε σε διεθνείς ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι η GOOGLE, το YOUTUBE, το INSTAGRAM, το FACEBOOK, και άλλες ιστοσελίδες, εφαρμογές και πλατφόρμες υψηλής επισκεψιμότητας» ανέφερε ο Απόστολος Πασχάλης.

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, «με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων, μπορούμε να τρέξουμε με μεγάλη ταχύτητα και συνέπεια, εικόνες και ταινίες μικρού μεγέθους της Σκιάθου, και να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό. Είναι στη δική μας ευχέρεια να προβάλλουμε τις κατάλληλες πληροφορίες για το νησί μας. Μπορούμε να προβληθούμε σε εκατομμύρια χρήστες με τη σωστή επιλογή και χρήση, και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και τελικά στην επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου».

Αναλύοντας το σκεπτικό του, σχετικά με την χρήση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας, ο κ. Πασχάλης σημειώνει ότι «οι περισσότεροι γνωρίζετε τι μπορούν να κάνουν η GOOGLE και το FACEBOOK, με πληρωμένη διαφήμιση, πιθανόν να το έχετε κάνει στις επιχειρήσεις σας. Για έναν συναλλασσόμενο όπως ο Δήμος Σκιάθου, με το μητρικό όνομα SKIATHOS, είναι πολύ πιο εύκολο, γιατί όλες οι αναζητήσεις ξεκινούν από την λέξη Skiathos».

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι πολύ σημαντικό για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του νησιού «να κάνουμε S.E.O. η οποία είναι μια τεχνική για τους προγραμματιστές, που στοχεύει σε λέξεις κλειδιά γύρω από ένα θεματικό περιεχόμενο και όχι σε μεμονωμένα keywords, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε online αναζητήσεις για την δημοφιλία του νησιού μας. Πρέπει αυτός που ψάχνει στο διαδίκτυο και πληκτρολογεί λέξεις, που συσχετίζονται με διακοπές και τουρισμό, να βρει την Σκιάθο σε υψηλή θέση των αποτελεσμάτων του, και να κλείσει τις διακοπές του».

Κλείνοντας, ο ίδιος επισημαίνει ότι «η συμμετοχή μας σε εκθέσεις είναι σαφώς απαραίτητη, και πως το ένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το άλλο, όμως κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερο βάρος πρέπει να δώσουμε στον ψηφιακό κόσμο. Υπάρχουν αγορές και χρήστες, που δεν γνωρίζουν τη Σκιάθο, έχουμε έναν παράδεισο, ας τους τον δείξουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου