ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξήσεις επιβατών και φορτίου

αυξήσεις-επιβατών-και-φορτίου-776679

Θετικό πρόσημο έχει η εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου Fraport. Φέτος αναμένεται «υψηλή μονοψήφια αύξηση» της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ΔΣ της Fraport που δημοσιεύτηκε χθες για την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου 2018, ο όμιλος σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι κατά 13% φθάνοντας τα 1,532 δισ. ευρώ.

Όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στο εξωτερικό συνέβαλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη σημειώνοντας μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Deutsche Welle.

Ρητά μνημονεύεται στην έκθεση η «ουσιαστική συμβολή» στον τζίρο του ομίλου των θυγατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη Βραζιλία. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2018 της Fraport Greece κυμάνθηκε στα 141,7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 83,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο επειδή η Fraport Greece ανέλαβε τη διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στις 11 Απριλίου 2017, η περίοδος σύγκρισης αφορά πέρυσι το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου, Ιούνιου και φέτος το πρώτο εξάμηνο.

Αύξηση επιβατών

Αυξητική τάση σημείωσε, εξάλλου, ο αριθμός επιβατών, καθώς το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου, Ιούνιου 2018 ανήλθε στα 8.843.819 άτομα και ήταν κατά 14,3% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017. Η θετική εξέλιξη οφείλεται σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΣ του ομίλου στη «σημαντική» αύξηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό (+16.8%), προπαντός από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία. Πάντως, η Fraport υπολογίζει ότι στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί φέτος κατά «ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό» σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει το ίδιο.

Θεαματική είναι και αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η συνολική ποσότητα του φορτίου ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στους 2.175 τόνους. Σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι η μεταφορά φορτίων αυξήθηκε σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ομίλου κατά 46,9%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου