ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γάμοι εν πλω στη Σκιάθο

γάμοι-εν-πλω-στη-σκιάθο-779094

Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τις ομορφιές της Σκιάθου διάλεξαν ως γαμήλιο σκηνικό δύο ζευγάρια από τη Βρετανία, που τέλεσαν τους γάμους τους εν πλω, με διαφορά δύο ημερών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προηγήθηκε στο Δημαρχείο της Σκιάθου, οι μελλόνυμφοι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης με φόντο το νησάκι του Τσουγκριά και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ζευγάρι που τέλεσε πολιτικό γάμο στις 2 Αυγούστου, επέλεξε ένα ιστιοπλοϊκό για την πιο όμορφη στιγμή της ζωής του, προκειμένου να ανοιχτεί στο πέλαγος και να ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης, εν πλω. Η έκπληξη που επιφύλαξαν οι διοργανωτές ήταν ρομαντικό γεύμα για δύο και σαμπάνια, ενώ το ευτυχές γεγονός πλαισιώθηκε από μίνι κρουαζιέρα στα νησάκια που βρίσκονται πέριξ της Σκιάθου κι αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της φύσης.

Το δεύτερο ζευγάρι Βρετανών, που τέλεσε τους γάμους του στις 4 Αυγούστου, επέλεξε ένα παραδοσιακό, ξύλινο σκαρί, στο οποίο επιβιβάστηκε με συγγενείς και φίλους, για να ανταλλάξει όρκους αγάπης καταμεσής του πελάγους, με φόντο τον Τσουγκριά.

Μετά την ανταλλαγή όρκων, οι νεόνυμφοι και οι συγγενείς τους περιηγήθηκαν στα εκπληκτικά νησάκια της Σκιάθου και στη συνέχεια αποβιβάστηκαν στο παλιό λιμάνι, για να μεταβούν οδικώς, με δικά τους οχήματα, στον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης.

«Η ανταλλαγή όρκων σε ιστιοπλοϊκό ξεκίνησε πέρυσι, ενώ η χρήση καϊκιού για την τέλεση γάμου εν πλω, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος δραστηριοποιείται, παράλληλα, στη διοργάνωση γάμων στο νησί. Ο ίδιος επισήμανε ότι μετά την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων στο Δημαρχείο της Σκιάθου, η ανταλλαγή όρκων πραγματοποιείται στον χώρο της επιλογής των μελλονύμφων και οι όρκοι διαβάζονται στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ο διαδικτυακός αντίκτυπος είναι θετικός και συνοδεύεται από ενθουσιώδη σχόλια, που αναμένεται να προσθέσουν και άλλους μελλόνυμφους στη λίστα των ενδιαφερομένων να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στο νησί του Παπαδιαμάντη, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου